ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

“500 Iride”: Το ηλεκτρικό scooter της Fiat που εμπνέεται από το 500ράκι

“500 Iride”: Το ηλεκτρικό scooter της Fiat που εμπνέεται από το 500ράκι
FIAT 500 IRIDE

Η Fiat και η Mopar ανοίγουν τα φτερά τους στον κόσμο του micro-mobility με το ενδιαφέρον ηλεκτρικό scooter 500 Iride.

Ο Όμιλος Stellantis βλέπει πως οι φιλικές προς το περιβάλλον και προσιτές για τους καταναλωτές λύσεις μετακίνησης αποτελεούν μια ενδιαφέρουσα επένδυση. Σε αυτό το πλαίσιο, οι FIAT και Mopar®, ανέπτυξαν το ηλεκτρικό scooter “500 Iride”, το οποίο δίνει μια απάντηση στις σύγχρονες απαιτήσεις του micro-mobility, δηλαδή την κάλυψη μικρών σχετικά αποστάσεων στα αστικά κέντρα, με έναν απόλυτα ευέλικτο, φιλικό προς το περιβάλλον και με προσιτό κόστος τρόπο.

Σχεδιασμένο από το Fiat Centro Stile σε συνεργασία με την Compagnia Ducale, το “500 Iride” αντλεί την έμπνευση του από το νέο 500, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της FIAT. Αρκετά συμπαγές για να χωρά στο χώρο αποσκευών, ακόμα και ενός αυτοκινήτου πόλης, το “500 Iride” είναι σχεδιασμένο ώστε να μετακινεί τον χρήστη του στα στενά της πόλης, με άνεση, στιλ και ασφάλεια.

“500 Iride”: Το ηλεκτρικό scooter της Fiat που εμπνέεται από το 500ράκι
FIAT 500 IRIDE


Fiat “500 IrideQ: ”Σχεδίαση με σεβασμό προς το περιβάλλον και το χρήστη

Το όνομα του «500 Iride” προέρχεται από το κύριο σχεδιαστικό του χαρακτηριστικό, το οποίο είναι το στρογγυλό εμπρός φωτιστικό σώμα που είναι εμπνευσμένο από τους προβολείς του 500 και θυμίζει την ίριδα ενός ματιού

«Καρδιά» του “500 Iride” αποτελεί ο ηλεκτροκινητήρας των 250 W, ο οποίος –ανάλογα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις- εξασφαλίζει ταχύτητα έως 25 χλμ./ώρα και αυτονομία 30 χλμ. Στοιχεία που το ξεχωρίζουν είναι τα ελαστικά διαμέτρου 10’’, η φαρδιά βάση που επιτρέπει στο χρήστη να έχει σε παράλληλη τοποθέτηση τα πόδια του, το πίσω αμορτισέρ, αλλά και η ρύθμιση της θέσης των χειριστηρίων. Παράλληλα το σύστημα εύκολης αναδίπλωσης και το συνολικό βάρος που δεν ξεπερνά τα 15 κιλά, επιτρέπουν την εύκολη φόρτωση του “500 Iride” στο χώρο αποσκευών ενός αυτοκινήτου.

Αντίστοιχα υψηλό με το επίπεδο πρακτικότητας, είναι και το επίπεδο ασφάλειας που εξασφαλίζει η σχεδίαση του “500 Iride”, χάρη στο σύστημα φωτισμού υψηλής απόδοσης που περιλαμβάνει και πίσω φως φρεναρίσματος, το “pedestrian mode” που περιορίζει την ταχύτητα σε πεζόδρομους, το σύστημα ασφάλισης, αλλά και τις διάφορες λειτουργίες που προσφέρονται μέσω της εφαρμογής που συνοδεύει το “500 Iride”, η οποία για παράδειγμα επιτρέπει τη χρήση του scooter μόνο από συγκεκριμένα άτομα.

“500 Iride”: Το ηλεκτρικό scooter της Fiat που εμπνέεται από το 500ράκι
FIAT 500 IRIDE

Αντίστοιχα καινοτόμος είναι και ο τρόπος φόρτισης. Υπάρχει η επιλογή φόρτισης σε οικιακό δίκτυο, αλλά και σε παροχή 12V, όπως είναι για παράδειγμα η πρίζα ενός αυτοκινήτου. Ειδικά για το ηλεκτρικό Fiat 500 η ειδική θήκη μεταφοράς-φόρτισης του scooter συνδέει απ’ ευθείας το “500 Iride” με το αυτοκίνητο και το φορτίζει πλήρως, καταναλώνοντας λιγότερο από το 1% της μπαταρίας του αυτοκινήτου.

Το “500 Iride” θα είναι διαθέσιμο στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο διανομέων και επισκευαστών της Fiat, ακόμα και για όσους δεν είναι κάτοχοι ενός αυτοκινήτου της μάρκας, ενώ η τιμή αγοράς του είναι 699 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και συμπεριλαμβάνει και 2ετη εργοστασιακή εγγύηση. Φθσικά, συνοδεύεται από το μέγιστο δυνατό επίπεδο εξατομίκευσης, στοιχείο στο οποίο ειδικεύεται η Mopar®.

“500 Iride”: Το ηλεκτρικό scooter της Fiat που εμπνέεται από το 500ράκι
FIAT 500 IRIDE


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ