ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Τρίτος ο Παπαγερίδης

Τρίτος ο Παπαγερίδης
Παπαγερίδης

Ο νεαρός Δημήτρης Παπαγερίδης αναδείχθηκε "χάλκινος" πρωταθλητής Ευρώπης στο Στρασβούργο στα +105 κιλά

Ο Παπαγερίδης, παγκόσμιος πρωταθλητής στους έφηβους, σήκωσε με την τρίτη προσπάθεια 192 κιλά, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ και νωρίτερα είχε πετύχει με την πρώτη στα 185 κιλά και με τη δεύτερη στα 190 κιλά (η προηγούμενη πανελλήνια επίδοση, ανήκε πάλι σε αυτόν).
Στο ζετέ και στο σύνολο ο Παπαγερίδης ήταν πέμπτος. Στο ζετέ ξεκίνησε καλά με 220 κιλά, στη συνέχεια όμως έκανε δύο άκυρες στα 227 κιλά, βάρος που θα τον έβαζε στα μετάλλια.

Ο τρίτος καλύτερος Ευρωπαίος στο αρασέ, σχολίασε " ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση. Ήμουν έτοιμος για τον αγώνα και κυρίως για το αρασέ. Οι προσπάθειες στην κίνηση αυτή μου βγήκαν καλά και ήρθε το μετάλλιο. Στο ζετέ δεν τα πήγα καλά αφού δεν κατάφερα να σηκώσω τα κιλά της προπόνησης και έχασα άδικα θα έλεγα το μετάλλιο στο σύνολο".

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Χρήστος Ιακώβου δεν περίμενε μετάλλιο αντίθετα " πίστευα ότι θα ήταν σίγουρα στην πεντάδα, όμως το μετάλλιο για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα, ήταν για μένα έκπληξη. Έκανε έναν καλό αγώνα και πιστεύω ότι στο μέλλον με δουλειά θα κάνει μεγάλες εμφανίσεις. Στο ζετέ, έκανε μια καλή προσπάθεια στα 220κ, όμως γνωρίζοντας ότι η επόμενη στα 227κ. θα τον ανέβαζε δυο θέσεις επάνω αγχώθηκε και δεν μπόρεσε να την βγάλει σε πέρας".

Ο επιτυχημένος τεχνικός δεν έμεεινε ικανοποιημένος από την παρουσία της ελληνικής ομάδας σε αυτούς τους αγώνες, ειδικά από τις γυναίκες. Υποστήριξε πάντως ότι " η ομάδα χρειάζεται πολύ δουλειά και πολλούς αγώνες, τους λείπει η ψυχολογία, φοβούνται όταν έρχονται σε μεγάλους αγώνες και αυτό θα πρέπει να το αποβάλλουν".









ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ