ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Άρση Βαρών U23: Με δύο χάλκινα μετάλλια επέστρεψε από την Φινλανδία η ελληνική αποστολή

Η υποδοχή της ελληνικής αποστολής άρσης βαρών
Η υποδοχή της ελληνικής αποστολής άρσης βαρών

Με πολλά χαμόγελα επέστρεψε στην Αθήνα, μετά από πολύωρο ταξίδι, η εθνική ομάδα άρσης βαρών, μετά την εξαιρετική παρουσία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων και U23, που ολοκληρώθηκε στην Φινλανδία.

Η ελληνική αποστολή της άρσης βαρών επέστρεψε με δύο χάλκινα μετάλλια της Σοφίας Γεωργοπούλου και μια... ντουζίνα Πανελλήνια ρεκόρ από τις Μαρία Καρδαρά, Ελενα Τζατζολάρη και Αθηνά Παπουτσάκη. Στην αποστολή, συμμετείχαν επίσης, η Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΟΑΒ, Αννα Στρούμπου ως αρχηγός αποστολής και ο προπονητής Οδυσσέας Δήμας.

Στο αεροδρόμιο υποδέχθηκαν την αποστολή, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Χρήστος Τριφύλλης, καθώς επίσης φίλοι και συναθλητές των πρωταθλητών.

Η "χάλκινη" πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σοφία Γεωργοπούλου δήλωσε περιχαρής: "Είμαι πραγματικά πάρα πολύ χαρούμενη. Κατέκτησα δύο χάλκινα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην πρώτη μου διεθνή συμμετοχή. Είμαι υπερήφανη και τα συναισθήματα όταν ανεβαίνεις με την ελληνική σημαία στο βάθρο, είναι απερίγραπτα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Οδυσσέα Δήμα, που ήταν μαζί μου το τελευταίο διάστημα και με κατέβασε στους αγώνες. Τον προπονητή μου, Κώστα Γκαρίπη και την ομοσπονδία που μας στηρίζει. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους φίλους μου και την οικογένειά μου για την ψυχολογική υποστήριξη. Τους ένιωθα μαζί μου".

Από την πλευρά του, ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας σχολίασε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ήρθαμε εδώ να υποδεχτούμε τις αθλήτριες που τίμησαν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η μεγάλη επιτυχία της Σοφίας και οι σπουδαίες εμφανίσεις των κοριτσιών, μάς έκαναν υπερήφανους. Στόχος μας ως διοίκηση, είναι να επενδύσουμε στη νέα γενιά. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ