ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βελτιώστε (σωστά) το παιχνίδι σας

Βελτιώστε (σωστά) το παιχνίδι σας

Άρθρο στρατηγικής που επικεντρώνεται στην εξέταση του παιχνιδιού από τον ίδιο τον παίκτη. Ποιο το συχνό λάθος στην προσπάθεια των παικτών για βελτίωση. "Μην εγκλωβίζεστε σε μεμονωμένες περιπτώσεις"

Στο πιο πρόσφατο άρθρο ανάλυσης και στρατηγικής του, ο Κόρτνεϊ Χάρινγκτον του PocketFives αναφέρεται σε ένα βασικό συστατικό για την επιτυχία ενός παίκτη πόκερ, την εξέταση του παιχνιδιού του.

Στο πόκερ είναι απαραίτητο κάθε παίκτης να εμβαθύνει στις αποφάσεις του, να ψάχνει εναλλακτικές και να αξιολογεί σχεδόν κάθε του κίνηση αρκετά συχνά, εν έχει ως στόχο να ανεβάσει το παιχνίδι του επίπεδο και αν βελτιωθεί. Ωστόσο, η συγκεκριμένη εξέταση και ανάλυση του παιχνιδιού πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο για να προσφέρει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Διαβάστε το άρθρο του Χάρινγκτον:

Δεν υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί στο ότι για να βελτιωθείτε σαν παίκτες πόκερ, πρέπει να αναλύετε και να εξετάζετε συνεχώς το παιχνίδι σας, για να βρίσκετε συνεχώς τομείς στους οποίους χρειάζεστε βελτίωση και αλλαγή πλεύσης. Παίκτες που συνεχίζουν να σκέφτονται και να αμφισβητούν το παιχνίδι τους δεν βλέπουν μόνο αποτελέσματα στο ίδιο το παιχνίδι τους, αλλά είναι και ικανοί να προσαρμοστούν γρηγορότερα καθώς το ίδιο το παιχνίδι εξελίσσεται συνεχώς.

Τα ζητήματα που συναντώ τελευταία με παίκτες που θέλουν να γίνουν καλύτεροι περιστρέφονται γύρω από αυτά που οι ίδιοι προσπαθούν να λύσουν. Πολύ συχνά οι παίκτες ανησυχούν επειδή έχασαν μία μεμονωμένη παρτίδα. Κάποιες φορές θα πάτε πάσο το καλύτερο φύλλο και θα κάνετε call με φύλλο που χάνει. Εάν δεν κάνετε και τα δύο κάποιες φορές, είτε ανήκετε στο ένα άκρο είτε στο άλλο.

Πάρτε για παράδειγμα μία παρτίδα από ένα cash game όπου και οι δύο παίκτες που βρίσκονται στην παρτίδα έχουν μεγάλα stacks. O πρώτος παίκτης έχει ένα overpair και ο άλλος έχει ένα flush draw. O παίκτης με το ζεύγος ποντάρει 3/4 του pot και ο παίκτης με το draw κάνει το call. To φύλλο που δίνει χρώμα πέφτει στο turn και οι δύο παίκτες κάνουν check. Στο river o παίκτης με το ζεύγος κάνει check και μετά call στο ποντάρισμα 1/2 του pot του αντιπάλου του και φυσικά χάνει το pot.

Eνώ η επόμενη παρτίδα μοιράζεται ο παίκτης που έχασε το pot ρωταέι τον αντίπαλό του, "θα έκανες call αν πήγαινα all-in;". Tι; Έ; Γιατί; Ο αριθμός των φορών που έχω ακούσει τέτοιες ερωτήσεις είναι εξωπραγματικός. Γιατί να ανακοινώσεις all-in για 150 big blinds σε ένα pot με 6 big blinds; Δεν θα το έκανες φυσικά.

Η λογική πίσω από την ερώτηση είναι απλή και ξεκάθαρη. Ο πρώτος παίκτης έχασε την παρτίδα. Δεν ήθελε να χάσει την παρτίδα. Είναι αρκετά κοντόφθαλμος ώστε να σκεφτεί αν το παίξιμό του ήταν γενικά σωστό παρόλο που έχασε τη συγκεκριμένη παρτίδα.

Προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να βελτιωθεί με το να κερδίσει το συγκεκριμένο pot και το μόνο που μπορεί να σκεφτεί είναι είναι το να ανακοινώσει all-in 25 φορές το μέγεθος του pot για να αναγκάσει τον αντίπαλό του να πάει πάσο!

Για να βελτιωθείτε σαν παίκτες πρέπει να είστε ικανοί να ξεπερνάτε μεμονωμένες παρτίδες, bad beats, coolers και όλα τα υπόλοιπα και να συγκεντρωθείτε στις μακροχρόνιες συνέπειες των επιλογών σας στο παιχνίδι, στα στυλ παιχνιδιού και στη στρατηγική. Αντί να προσπαθεί να "λύσει" τη συγκεκριμένη παρτίδα, ο παίκτης θα έπρεπε να σκέφτεται τον τρόπο προετοιμασίας/εξάσκησης για αντίστοιχες καταστάσεις στο μέλλον.

Πόνταρε αρκετά στο flop για να αναγκάσει τον αντίπαλό του να κάνει μεγάλο λάθος με το να κάνει call με flush draw χωρίς παράλληλα να γίνει ευάλωτος σε χέρια που τον νικούν ήδη; Βασιζόμενος σε προηγούμενες παρτίδες και στοιχεία για τον αντίπαλο, πόσο επιθετικά παίζει ο αντίπαλος τα draws του; Πώς θα έπαιζε ένα set; Πώς θα έπαιζε top pair με μεσαίο kicker;

Το να λάβω υπόψη όλα τα παραπάνω, είναι ο καλύτερος τρόπος για να μπορέσω να πάρω όσα περισσότερα κέρδη μπορώ μακροπρόθεσμα, σε παρόμοια περίπτωση. Όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι αυτά στα οποία μπορείτε να βελτιωθείτε με το να προκαλειτε τον εαυτό σας πνευματικά για να δουλεύει σε διαφορετικές περιπτώσεις και εναλλακτικές.

Μόνο με το να συγκεντρώνεστε σε τρόπους που υποθετικά φέρνουν τη νίκη σε συγκεκριμένα pots χωρίς καθόλου σκέψη για τη μεγιστοποίηση των κερδών σας σε κάθε περίπτωση, είναι ένας τρόπος σκέψης που δεν θα σας βγάλει πουθενά.

Μην εγκλωβιστείτε ψάχνοντας τρόπους να κερδίζετε κάθε pot. Συγκεντρωθείτε περισσότερο στο να παίρνετε μέγιστο value από τα κερδοφόρα χέρια σας και στον περιορισμό των απωλειών σας από τα χέρια σας που χάνουν. Μία καλή ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο είναι αυτή που θα σας μετατρέψει σε έναν κερδοφορό και ικανό παίκτη πόκερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ