Νότια και Βόρεια Κορέα με κοινές ομάδες σε πινγκ πονγκ και κολύμβηση!

Μετά την κοινή ομάδα στο χόκεϊ επί πάγου γυναικών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, την κοινή παρέλαση στην κορυφαία διοργάνωση, αλλά και την ανακοίνωση πρόθεσης συνδιοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων 2032, οι δύο χώρες θα έχουν κοινές ομάδες σε πινγκ πονγκ και κολύμβηση.

Η προσέγγιση που έχει σημειωθεί ανάμεσα σε Νότια και Βόρεια Κορέα προχωράει με γοργούς ρυθμούς και σε αθλητικό πλαίσιο. Μετά την κοινή ομάδα στο χόκεϊ επί πάγου γυναικών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, την κοινή παρέλαση στην κορυφαία διοργάνωση, αλλά και την ανακοίνωση πρόθεσης συνδιοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων 2032, οι δύο χώρες κάνουν ακόμη ένα βήμα.

Όπως ανακοίνωσε ο Μαζίντ Ρασίντ, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ασιατικών Παραολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν (6-13/10/2018) στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, οι δύο χώρες θα παρουσιάσουν κοινή ομάδα στο πινγκ πονγκ και στην μικτή σκυταλοδρομία κολύμβησης 4χ100μ.

"Είναι η πρώτη φορά που οι δύο χώρες θα παρουσιάσουν κοινή ομάδα σε Παραολυμπιακά αγωνίσματα", δήλωσε ο Ινδονήσιος παράγοντας, ενώ στους Αγώνες της Τζακάρτας υπολογίζεται πως θα συμμετάσχουν περίπου 100 Νοτιοκορεάτες και περίπου 20 Βορειοκορεάτες αθλητές.

Αν μη τι άλλο, είναι βήματα που αποδεικνύουν ότι η έχθρα των δυο χωρών ανήκει για τα καλά στο παρελθόν!

Pyongyang Press Corps Pool via AP

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.