ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Λύση της Κυβέρνησης για τους αθλητές που προετοιμάζονται για το Τόκιο 2020

A masked man works at a construction site with the Olympic rings in the background Tuesday, March 3, 2020, at Tokyo's Odaiba district in Tokyo. The spreading virus from China has put the Tokyo Olympics at risk. The Olympics are to open on July 24 - less than five months away. (AP Photo/Eugene Hoshiko)
Tokio 2020/AP Photo/Eugene Hoshiko AP PHOTO/EUGENE HOSHIKO

Η Κυβέρνηση προχώρησε σε ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τόσο οι αθλητικές Ομοσπονδίες όσο και η ΕΟΕ είχαν ζητήσει από την Κυβέρνηση να βρεθεί μία λύση για τους αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μετά την απόφασή της να κλείσουν όλοι οι αθλητικοί χώροι ως μέτρο για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Η λύση δόθηκε μέσα από το δημοσιευμένο ΦΕΚ.

Ανάμεσα στα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν για το περιορισμό του κορονοϊού υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός για τους αθλητές που βρίσκονται σε προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένο στο πρώτο άρθρο του ΦΕΚ 855 αναφέρρει "6. Των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους".

Ήδη οι Ομοσπονδίες ενημερώνουν τους αθλητές για τον τρόπο χρήσης των εγκαταστάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ