ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έδιναν το Χιονοδρομικό κέντρο Σελίου με προίκα 100.000 ευρώ

Έδιναν το Χιονοδρομικό κέντρο Σελίου με προίκα 100.000 ευρώ

Ο ειδικός συνεργάτης του Γ.Γ.Α., Αλέξανδρος Αδαμίδης, αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που υπήρχαν στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Τα σκάνδαλα φαίνεται ότι δεν έχουν τελειωμό για το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου. Είναι γνωστό πως από τον Δεκέμβριο του 2015 έχουν κατατεθεί μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για αδικήματα σε βάρος του Δημοσίου καθώς και για τη μη απόδοση παρακρατηθέντων φόρων από υπηρεσίες τρίτων προς το χιονοδρομικό κέντρο.

Οι υποθέσεις έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, όμως όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει νέος κύκλος μηνύσεων.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη σε εκπομπή της ΕΡΤ3 ο Αλέξανδρος Αδαμίδης μίλησε για τα όσα έχουν γίνει στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου. Ο ειδικός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού, αποκάλυψε πως δεν το 2014 η τότε διοίκηση προσπαθούσε να δώσει την εγκατάσταση σε ιδιώτη με επιχορήγηση - προίκα 100.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα μέρος του εξοπλισμού του χιονοδρομικού κέντρου βρέθηκε στη Γερμανία.

"Έγινε μεγάλη προσπάθεια για την αναδόμηση τους γιατι το 2015 όταν αναλάβαμε τη ΓΓΑ βρήκαμε το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου κλειστό και λεηλατημένο. Δεν λειτουργούσε ούτε τον χειμώνα. Αμέσως προβήκαμε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες, μαζί τον ορισμό της νέας επιτροπής διοίκησης, υποβλήθηκαν οι σχετικές μηνύσεις. Πρόσφατα ενημερωθήκαμε κάποια τμήματα του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού του χιονοδρομικού κέντρου βρέθηκαν στη Γερμανία.

Το Δεκέμβριο του 2014 είχε προκηρυχθεί από την προηγούμενη επιτροπή διοίκησης ένας διαγωνισμός για να δοθεί η διαχείριση του χιονοδρομικού σε ιδιώτη. Προφανώς γιατί δεν υπήρχαν χρήματα για την επιχορήγησή του από τη ΓΓΑ. Βρέθηκε η λύση προκείμενου να δοθεί σε έναν ιδιώτη. Το παράδοξο στην ιστορία ήταν πως όταν αποφασίζεις να μισθώσεις ένα δημόσιο κτήμα ορίζεις και ένα τίμημα. Μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία, αυτό το εκτιμάς εσύ. Στο χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου ένας από τους όρους του διαγωνισμού ανέφερε ότι αυτός που θα έπαιρνε τη διαχείριση του χιονοδρομικού θα επιχορηγούνταν από τη ΓΓΑ με 100.000 ευρώ ετησίως.

Με τη λογική ότι μέχρι τότε η επιχορήγηση ήταν 250.000 ευρώ, οπότε γλιτώνουμε και 150.000 ευρώ. Βέβαια αυτό δεν έγινε αφού λόγω των εκλογών άλλαξε η διοίκηση" τόνισε αρχικά ο κ. Αδαμίδης.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην πορεία των εγκαταστάσεων του Σελίου και της Βασιλίτσας είπε: "Ο πενταετής σχεδιασμός προέβλεπε μηδενική μείωση της επιχορήγησης και ταυτόχρονα σταδιακή αύξηση των εσόδων κατά 25%. Βρισκόμαστε στο τέλος της τριετίας και όχι μόνο δεν μειώθηκε η επιχορήγησή τους από την Πολιτεία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αλλά αυξήθηκε κιόλας κατά 15% και ταυτόχρονα αυξήθηκαν τα έσοδα στη Βασιλίτσα κατά 50% και στο Σέλι κατά 100%. Αυτό έγινε με τις συντονισμένες ενέργειες των διοικήσεων σε συνδυασμό με τη ΓΓΑ".

Έπειτα, ο ειδικός συνεργάτης του Γ.Γ.Α. αναφέρθηκε και στο Καυτανζόγλειο και τις εργασίες που έχουν γίνει σε αυτό: "Το Καυτανζόγλειο ήταν ένα γήπεδο σκαντζόχοιρος. Ένα γήπεδο με κατεστραμμένο ταρτάν και με το φυσικό χλοοτάπητα του ποδοσφαίρου σε άθλια κατάσταση. Σε 2 με 2,5 χρόνια καταφέραμε να βρούμε τους απαραίτητους πόρους και να αντικαταστήσουμε το ταρτάν στο βοηθητικό στάδιο και τους δύο χλοοτάπητες. Φυσικά, να αναφέρουμε ότι έχει μπει στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με πρωτοβουλία του Γιώργου Βασιλειάδη θα γίνει αλλαγή ταρτάν και στο κεντρικό στάδιο του Καυτανζόγλειου".

Δείτε όλο το video με τις δηλώσεις του στην ΕΡΤ3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ