Volleylegue ανδρών: Τάσεις αποχώρησης από την ΑΕΚ

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, ζήτησε την κατάργηση της επαγγελματικής Λίγκας στο βόλεϊ, ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του να μην κατέβουν οι κιτρινόμαυροι στη Volleyleague.

Επεισοδιακό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ΔΣ της ΕΣΑΠ. Πρωταγωνιστές ήταν από την μία ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και από την άλλη ο πρόεδρος της Λίγκας Παντελής Ταρνατόρος. Ο Αλέξης Αλεξίου κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ζήτησε να την κατάργηση της Λίγκας.

Επί της ουσίας ο πρόεδρος των κιτρινόμαυρων ζήτησε να γίνει και πάλι το βόλεϊ Ερασιτεχνικό, ενώ επιτέθηκε και στη Λίγκα (της οποίας ήταν μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος) για τους χειρισμούς της σε διάφορα θέματα όπως η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αλλά και για τον αριθμό ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες μίλησε με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για αθλητές και παράγοντες που εμπλέκονται με το άθλημα (δικηγόρους, μάνατζερ κλπ), ενώ τόνισε ότι η Λίγκα δεν θα έπρεπε να προασπίζεται μόνο τα συμφέροντα των αθλητών, αλλά και των συλλόγων. Μάλιστα, υπήρξε έντονος διάλογος με τον Παντελή Ταρνατόρο όταν ο τελευταίος αναφέρθηκε στα χρέη που έχει το ΤΑΑ ΑΕΚ.

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Αλεξίου έφυγε από το Δ.Σ., δήλωσε την παραίτησή του από την θέση του β' αντιπροέδρου της ΕΣΑΠ και τόνισε ότι η ΑΕΚ δεν θα κατέβει στο νέο πρωτάθλημα.

Αφού ηρέμησαν οι τόνοι η συνεδρίαση συνεχίστηκε και μεταξύ άλλων αποφασίστηκε πως θα συζητηθεί το θέμα της wild card με την ΕΟΠΕ, ενώ έγινε συζήτηση για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χορηγιών ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ:

"1.Eπικυρώθηκε η βαθμολογία και η τελική κατάταξη του πρωταθλήματος 2018-19.

2.Έγινε ανάλυση από κάθε εκπρόσωπο Τ.Α.Α. των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και συμφωνήθηκε στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου 15νθημέρου Ιουλίου 2019 να είναι και η προθεσμία για την δήλωση συμμετοχής τους πρωτάθλημα 2019-20.

3.Στην συνεδρίαση της Ε.Σ.Α.Π. συμμετείχαν για πρώτη φορά ως παρατηρητές οι εκπρόσωποι των νεοφώτιστων στην κατηγορία εκπροσώπων του Ο.Φ.Η. (Γιάννης Δανδάλης) και της Ελπίδας Αμπελοκήπων (Γιώργος Κασαπίδης). Το Δ.Σ. καλωσόρισε τους εκπροσώπους των δύο ιστορικών σωματείων  και με χαρά ενημερώθηκε από αυτούς πως θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα 2019-20 με άκρως ανταγωνιστικές ομάδες.

4.Συζητήθηκε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης της επιλογής συμπλήρωσης του πρωταθλήματος Volley League 2019-20 μέσω wild card και εγκρίθηκαν τα σχετικά κριτήρια που θα υποβληθούν στην ΕΟΠΕ για τη σύμφωνη γνώμη της.

5.Συζητήθηκαν όλα τα σενάρια συστημάτων του πρωταθλήματος σε συνδυασμό με την συμμετοχή του τελικού αριθμού των ομάδων για τη σεζόν 2019-20.

6.Διευκρινίστηκε το καθεστώς των αλλοδαπών αθλητών καθώς σύμφωνα με την περσινή τριμερή συμφωνία (ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ, ΠΑΣΑΠ) κάθε ΤΑΑ θα μπορεί να αποκτά απεριόριστο αριθμό αλλοδαπών ανεξάρτητα προέλευσης (εντός ή εκτός Ε.Ε.) υπό τον όρο πως στο φύλλο αγώνα θα αναγράφονται έως τέσσερις μη Έλληνες..

7.Διευκρινίστηκαν από το νομικό σύμβουλο της Ε.Σ.Α.Π. Χρήστο Ηλιάδη θέματα της Επιτροπής της Ε.Σ.Α.Π. στην οποία προεδρεύει ο κύριος Ηλιάδης και ορίστηκαν τα χρονοδιαγράμματα για την κατάθεση των φακέλων του κάθε Τ.Α.Α. αρχικώς στην Επιτροπή Αδειοδότησης της Ε.Σ.Α.Π. και μετά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπό το πρίσμα του νέου αθλητικού νόμου (4603/2019).

8.Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης με φιλοξενία από την ομάδα του Ο.Φ.Η. λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Πέραν της κλήρωσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής αμοιβόμενης πετοσφαίρισης στην Κρήτη.

9.Έγινε συζήτηση για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χορηγιών ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

10.Έγινε ενημέρωση για το τουρνουά beach volley της Volley League Ο.Π.Α.Π. που θα γίνει το σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου στο Karavi Club με μεγάλο χορηγό τον Ο.Π.Α.Π.

11.Ο Β΄αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ ο Αλέξης Αλεξίου (πρόεδρος Ερασιτεχνικής ΑΕΚ) εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην αμοιβόμενη πετοσφαίριση και δήλωσε πως δεν επιθυμεί να δηλώσει τη συμμετοχή της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα 2019-20 εφόσον δεν αλλάξουν οι συνθήκες. Αποχώρησε στο μέσον της συνεδρίασης και παραιτήθηκε από το αξίωμα του Β΄αντιπροέδρου της ΕΣΑΠ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ με έκπληξη πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στον Τύπο την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Δ.Σ. και αφού προηγουμένως είχε αποχωρήσει. Το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ σέβεται απόλυτα το όνομα και την ιστορία της ΑΕΚ αλλά δεν αποδέχεται τη λογική μηδενισμού που προβάλει η τοποθέτηση του κυρίου Αλεξίου και δεν έχει κανένα δικαίωμα να αναφέρεται σε ζητήματα και ευαίσθητα δεδομένα που αφορούν άλλα σωματεία του Συνεταιρισμού.

Η Ε.Σ.Α.Π. σε όλη της την πορεία έχει αποδείξει πως αντιμετωπίζει υποστηρικτικά τα σωματεία μέλη της και επιλύει όλα τα μεγάλα προβλήματα με τη δύναμη της ομαδικής προσπάθειας και της αλληλεγγύης".

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ