ΒΟΛΕΪ

Σπουδαία παιχνίδια στη Volleyleague γυναικών

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τις αναμετρησεις ΑΠΣ Αίας - Ολυμπιακός ΣΦΠ και ΑΟ Θήρας - ΑΣ Άρης να ξεχωρίζουν διεξάγεται η δεύτερη αγωνιστική της Volleyleague των γυναικών.

Σπουδαίες αναμετρήσεις επιφυλάσσει η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volleyleague Γυναικών με τις αναμετρησεις ΑΠΣ Αίας - Ολυμπιακός ΣΦΠ και ΑΟ Θήρας - ΑΣ Άρης να ξεχωρίζουν. Οι τέσσερις απο τις έξι αναμετρήσεις θα είναι live streaming.

Μετά την ήττα στην πρεμιέρα στο κλειστό του Ρέντη από τον Άρη με 3-2 σετ, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει στον Εύοσμο τον τοπικό Αίαντα, ο οποίος την 1η αγωνιστική έφυγε από την Ηλιούπολη με τη νίκη στο τάι μπρέικ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η «μονομαχία» των δύο διαγώνιων, της Σάσκια Χίπε του Ολυμπιακού και της Μαρτίνα Γκουίτζι του Αίαντα. Τη σεζόν 2017-18, η ομάδα του Ηλία Ζωλασταθιάδη ήταν η μοναδική που κατάφερε να πάρει δύο σετ από τις «ερυθρόλευκες» και να τις υποχρεώσει στην απώλεια βαθμού.

Στα ευχάριστα για τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς η επιστροφή της Στέλλας Χριστοδούλου στις προπονήσεις και θα ταξιδέψει κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή στη Θεσσαλονίκη.

Η αναμέτρηση στο κλειστό του ΔΑΠΠΟΣ στη Σαντορίνη μεταξύ του ΑΟ Θήρας και του Άρη ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες αναμετρούνται και πάλι, έξι μήνες μετά τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος, όπου οι «κιτρινόμαυρες» με 2-1 νίκες είχαν πάρει την πρόκριση για τους τελικούς.

Την πρώτη αγωνιστική, ΑΟ Θήρας και Άρης, πέτυχαν εκτός έδρας νίκες. Η ομάδα των Κυκλάδων ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο των Μακεδόνων στα Κύμινα, ενώ ο Άρης υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα μετά από δύο χρόνια.

Το πρώτο της εντός έδρας παιχνίδι θα δώσει στο «Γ. Γεννηματάς» η Θέτιδα Βούλας μετά την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη, με καλή ψυχολογία μετά την ιδανική πρεμιέρα στην έδρα των Ιλισίων, όπου νίκησαν με 3-0 σετ, υποδέχεται το νεανικό Μαρκόπουλο.

Οι αθλήτριες του Κώστα Σωτηρόπουλου έκαναν μεγάλη ανατροπή την προηγούμενη εβδομάδα στα Μεσόγεια. Αν και βρέθηκαν πίσω με 2-0 σετ από τον ανταγωνιστικό Πορφύρα, κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν το δίποντο, ξεκινώντας με νίκη στη προσπάθειά τους για παραμονή στη κατηγορία.

Τους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα θα αναζητήσουν στο κλειστό της Κορίνθου ο τοπικός ΑΣΠ και ο νεοφώτιστος στη Volleyleague Ηλυσιακός. Η ομάδα του Βαγγέλη Περόπουλου δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, γνωρίζοντας την ήττα από τον Πανναξιακό εκτός έδρας και ευελπιστεί μπροστά στον κόσμο της να πανηγυρίσει τη πρώτη της φετινή νίκη. Στον πάγκο θα βρίσκεται και η Αυστραλή ακραία Ελίσα Μπλόους, η οποία έφθασε στη Κόρινθο πριν λίγες ημέρες.

Ο Ηλυσιακός, δεν κατάφερε την 1η αγωνιστική να συνδυάσει την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία με νίκη, χάνοντας στα Ιλίσια με 3-0 σετ από τη Θέτιδα Βούλας. Η ομάδα του Μανώλη Αποστολογιωργάκη θα ταξιδέψει στη Κόρινθο με αμφίβολη τη συμμετοχή του βασικού της λίμπερο, Ελευθερίας Μανιατογιάννη, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα τραυματίστηκε στον τετρακέφαλο και εξακολουθεί να νιώθει κάποιες ενοχλήσεις.

Πορφύρας και Ηλιούπολη ήταν οι δύο ομάδες της πρεμιέρας που ενώ βρέθηκαν πολύ κοντά στη πηγή, δεν κατάφεραν να πιουν νερό και ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες του πέμπτου σετ. Ο πειραϊκός σύλλογος είχε προηγηθεί με 2-0 σετ στην έδρα του Μαρκόπουλου, ωστόσο η ομάδα των Μεσογείων έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη.

Η Ηλιούπολη του Γιάννη Παγανέλη προηγήθηκε με 2-1 σετ επί του Αίαντα και 12-8 στο τάι μπρέικ, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα και γνώρισε τη ήττα στις λεπτομέρειες. Ο αγώνας αναμένεται αμφίρροπος όπως συνέβη και τη σεζόν 2017-18, όταν η Ηλιούπολη νίκησε στο «Π. Σαλπέας» με 3-2 σετ.

Ο αγώνας στο κλειστό των Κυμίνων την Κυριακή 4/11 μεταξύ των Μακεδόνων Αξιού και του Πανναξιακού κλείνει την αυλαία της 2ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου δίνει το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι της εντός έδρας κόντρα σε έναν αντίπαλο που εντυπωσίασε στη πρεμιέρα.

Ο Πανναξιακός νίκησε εύκολα στην έδρα του με 3-0 σετ την Κόρινθο και βρίσκεται στη πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα, οι Μακεδόνες δεν κατάφεραν να νικήσουν τον ΑΟ Θήρας και αντιμετωπίζουν τη δεύτερη νησιώτικη ομάδα της κατηγορίας, με στόχο να πάρουν τους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου

ΔΑΚ Ευόσμου 17.00: ΑΠΣ Αίας Ευόσμου - Ολυμπιακός ΣΦΠ

Κορίνθου 19.00: ΑΣΠ Κόρινθος - ΑΟ Ηλυσιακός

Γ. Γεννηματάς 19.00: ΑΣΠ Θέτις Βούλας - ΑΟ Μαρκοπούλου

ΔΑΠΠΟΣ 19.00: ΑΟ Θήρας - ΑΣ Άρης

Π. Σαλπέας 20.00: ΑΟΦ Πορφύρας - ΓΣ Ηλιούπολης

Κυριακή 4 Νοεμβρίου

ΔΑΚ Κυμίνων 19.00: ΑΣ Μακεδόνες Αξιού - ΑΟΝ Πανναξιακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Πανναξιακός 3

2. Θέτις 3

3. ΑΟ Θήρας 3

4. Άρης 2

5. Μαρκόπουλο 2

6. Αίας Ευόσμου 2

7. Ηλιούπολη 1

8. Πορφύρας 1

9. Ολυμπιακός 1

10. Μακεδόνες Αξιού 0

11. Ηλυσιακός 0

12. Κόρινθος 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 10/11

18:00 ΑΟΝ Πανναξιακός-ΑΟ Θήρας

18:00 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil - ΑΣΠ Κόρινθος

18:00 ΓΣ Ηλιούπολης - ΑΣΠ Θέτις

18:00 Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΟΦ Πορφύρας

18:30 ΑΟ Ηλυσιακός - ΑΣ Μακεδόνες

19:00 ΑΣ Άρης - ΑΠΣ Αίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ