ΒΟΛΕΪ

ΠΑΟΚ βόλεϊ ανδρών: Οι αλλαγές θα φανούν στην επίγευση

VOLLEY LEAGUE / ÇÑÁÊËÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
VOLLEY LEAGUE / ÇÑÁÊËÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η ομάδα βόλεϊ ανδρών του ΠΑΟΚ θα παραταχθεί εντελώς διαφορετική στο τέλος της χρονιάς και το Sport24.gr καταγράφει τις αλλαγές που έγιναν στην ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Τη γνώριμη συνταγή των τελευταίων ετών ακολούθησαν και φέτος οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό την ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν σε σχέση με αυτή που ξεκίνησε το πρωτάθλημα.

Λίγες μέρες πριν μπούμε στην τελική ευθεία της σεζόν ο δικέφαλος του Βορρά θα παρουσιαστεί εντελώς διαφορετικός στην προσπάθεια του να κατακτήσει το Κύπελλο και το πρωτάθλημα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση της ομάδας έδωσε τα κλειδιά στον Σέρτζιου Στάνκου. Ο Ρουμάνος ήρθε στη χώρα μας με καλές συστατικές επιστολές και οι διοικούντες του δικεφάλου δημιούργησαν ένα ρόστερ με σημαντικές αλλαγές σε σχέση με εκείνο της προηγούμενης σεζόν.

Οι αφίξεις των Δημήτρη Τζούριτς και Ντίμα Φιλίποφ ήταν οι πιο ηχηρές από την εγχώρια αγορά, αλλά ειδικά η πρώτη περίπτωση έκρυβε αρκετά ερωτηματικά σε σχέση με την αγωνιστική κατάσταση του 30χρονου διαγώνιου. Μάλιστα, για να επιστρέψει ο Τζούριτς στην Ελλάδα μετά την επταετή παρουσία του στο εξωτερικό ο ΠΑΟΚ του έδωσε ένα μεγάλο συμβόλαιο που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν το μεγαλύτερο του πρωταθλήματος.

Την ίδια ώρα η επιστροφή του Χιμένες και η απόκτηση του Αλεκσάνταρ Όκολιτς δημιούργησαν και αυτές μεγάλες προσδοκίες, ενώ την τετράδα τον ξένων έκλεισαν η παραμονή του Σαφράνοβιτς και ο ερχομός του Μάρκεζ.

ΟΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΟΥΡΙΤΣ

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν έμειναν ικανοποιημένοι από όσα έβλεπαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όπως συνηθίζουν αποφάσισαν να αλλάξουν πολλά στην ομάδα κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Πρώτα απ' όλα απομάκρυναν από τον πάγκο τον Σέρτζιου Στάνκου και στη θέση του πήραν τον Σάκη Ψάρρα.

Από εκεί και πέρα είχαμε πολλές αλλαγές και στο ρόστερ της ομάδας. Οι πρώτοι που αποχώρησαν ήταν οι Ιβάν Μάρκες και Χαβιέ Χιμένες. Ο πρώτος προσέφερε λύσεις τόσο ως διαγώνιος όσο και ως κεντρικός, όμως προτιμήθηκε να αποκτηθεί ένας κλασικός διαγώνιος λόγω των τραυματισμών που αντιμετώπισε ο Τζούριτς. Αντίθετα, ο Χαβιέ Χιμένες δεν προσέφερε τα αναμενόμενα και έτσι η αλλαγή του έμοιαζε απλά θέμα χρόνου.

Στις θέσεις των δύο αποκτήθηκαν δύο παίκτες οι οποίοι από την αρχή έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν. Ο πρώτος ήταν ο Νιλς Κλάπβαϊκ και ο δεύτερος ο Γκάρετ Μουαγκουτούτια. Ο Ολλανδός αριστερόχειρας διαγώνιας είναι ένας καλός παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τόσο στο κομμάτι της επίθεσης όσο και από το σερβίς, ενώ ο Αμερικανός ακραίος υπήρξε ο διακαής πόθος των ανθρώπων του ΠΑΟκ και τα προηγούμενα χρόνια, όμως τελικά τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αποκτηθεί.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ θα συνέχιζε όπως ήταν ήρθε η βόμβα της αποχώρησης του Δημήτρη Τζούριτς. Στις 7 Φεβρουαρίου οι ασπρόμαυροι ανακοίνωσαν τη λύση του συμβολαίου του ακυρώνοντας έτσι τον αρχικό σχεδιασμό της χρονιάς μιας που η ομάδα είχε στηθεί σχεδόν πάνω του.

Ο ΝΕΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ, ΦΙΛΙΠΟΦ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Το νέο σοκ στον οργανισμό του ΠΑΟΚ ήρθε το βράδυ της Κυριακής (07/04). Ο Σάκης Ψάρρας αποτελεί παρελθόν μετά από μόλις 102 μέρες παρουσίας του σε αυτόν και τη θέση του ανέλαβε ο Γιούρι Φιλίποφ. Ο θρυλικός Ουκρανός ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα στη χώρα μας ως παίκτης έρχεται για να δώσει μία νέα πνοή στην ομάδα.

Πρώτα απ' όλα, όμως, ο δικέφαλος του Βορρά καλείται να περάσει το εμπόδιο του Ηρακλή το απόγευμα της Τρίτης (09/04) για να περάσει στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Αν γίνει αυτό ο Φιλίποφ θα κερδίσει λίγες ημέρες ηρεμίας αφού από το Σάββατο ξεκινά η ημιτελική σειρά των play offs, ενώ έρχεται και το Final 4 του Κυπέλλου στο οποίο ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό.

Όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι για τον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ ο οποίος καλείται να δώσει άμεσα λύσεις και αποτελέσματα. Με δεδομένη την εικόνα που έχουμε μέχρι τώρα από την ομάδα, ίσως μία εσωτερική αλλαγή θα αρκούσε για να βελτιωθεί. Φυσικά, αναφερόμαστε στην μετατόπιση του Σαφράνοβιτς σε θέση λίμπερο και την είσοδο του Γκόρτσιανουκ στο πλευρό του Μουαγκουτούτια στις θέσεις των ακραίων.

Το προσεχές διάστημα είναι αυτό που θα κρίνει, λοιπόν, εάν οι αλλαγές στη... συνταγή θα αφήσουν γλυκιά επίγευση στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ