ΒΟΛΕΪ

Παλέντζας: "Θα ήταν αυτοκτονία αν δεν ανεβαίναμε"

Παλέντζας: "Θα ήταν αυτοκτονία αν δεν ανεβαίναμε"
INTIME SPORTS

Στο Sport24.gr μίλησε ο 23χρονος διαγώνιος του Ηρακλή, Νίκος Παλέντζας και αναφέρθηκε στην άνοδο του "γηραιού" στην Α1 έπειτα από δύο χρόνια απουσίας του.

Από το βράδυ του Σαββάτου ο Ηρακλής βρίσκεται και πάλι στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ μετά από απουσία δύο ετών. Ο "γηραιός" δεν χρειάστηκε καν το τρίτο παιχνίδι των αγώνων μπαράζ για να σφραγίσει την άνοδό του και το μόνο που περιμένει είναι να δει είναι εάν θα ανέβει και ως πρωταθλητής.

Αυτό θα το γνωρίζει το απόγευμα της Κυριακής, όμως ένας εκ των πρωταγωνιστών της επιστροφής του Ηρακλή στην Α1, ο Νίκος Παλέντζας, μίλησε στο Sport24.gr για τη μεγάλη επιτυχία εκείνου και των συμπαικτών του.

Λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει τα 23 του χρόνια ο διαγώνιος του Ηρακλή πήρε την ομάδα στις πλάτες και την οδήγησε μαζί με τους συμπαίκτες του στην Α1. Από την αρχή της χρονιάς ο "γηραιός" έχοντας ως επί το πλείστον στο ρόστερ του νεαρούς παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες του έδειχνε έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή. Με το Χρήστο Πάτρα στην καθοδήγηση η ομάδα επιβεβαίωσε τις προσδοκίες.

"Το κλειδί της επιτυχίας πιστεύω ότι ήταν ότι ήμασταν μια οικογένεια και όχι απλά μια ομάδα. Γνωριζόμασταν από μικροί σε εθνικές από τους Παμπαίδες μέχρι και τα Εφηβικά. Παράλληλα, δείξαμε σταθερότητα γιατί φοράμε βαριά φανέλα άσχετα με το που βρέθηκε ο Ηρακλης στην Α2" ήταν το αρχικό του σχόλιο.

Για να φτάσει ο Ηρακλής απέναντι στα Χανιά να "σφραγίσει" την άνοδό του χρειάστηκε μια μεγάλη ανατροπή στο πρώτο παιχνίδι. Με πρωταγωνιστή τον Παλέντζα ο "γηραίος" ανέτρεψε το εις βάρος του 2-0 και πήρε μια σπουδαία νίκη κόντρα στον Πανερυθραϊκό.

"Ο Πανερυθραϊκός μας διάβασε πάρα πολύ καλά. Πιστεύω ότι η ομάδα μας ήταν καλή στο σερβίς ειδικά στα σημεία που ήμασταν πιο αδύναμοι. Στη συνέχεια όμως φάνηκε ότι το θέλαμε περισσότερο και για αυτό πήραμε αυτή τη νίκη".

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ανόδου μαζί με τον τίτλο του Πρωταθλητή ο νεαρός διαγώνιος ήταν ξεκάθαρος: "Δεν υπάρχει ιδανική άνοδος. Οπωσδήποτε έπρεπε να ανεβάσουμε την ομάδα στην Α1 αφού ένας σύλλογος με τέτοια ιστορία θα ήταν αυτοκτονία αν δε το κατάφερνε αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κόντρα στην Παναχαϊκήθα γίνει ένας πολύ καλός αγώνας".

Παλέντζας: "Θα ήταν αυτοκτονία αν δεν ανεβαίναμε"

"Ήμασταν οικογένεια όχι απλά μια ομάδα"

Αυτή η ομάδα του Ηρακλή έχει όλο το μέλλον μπροστά της και το σημαντικό είναι ότι διαθέτει πολλούς παίκτες από την ακαδημία του Συλλόγου. "Από παλιά συνηθίζαμε και στα εφηβικά και στα παιδικά να παίρνουμε και να διεκδικούμε τίτλους. Χαίρομαι πολύ φυσικά για την άνοδο αλλά η χαρά μου είναι ακόμα μεγαλύτερη για τα άτομα που απαρτίζουν αυτή την ομάδα" μας τόνισε ο Νίκος Παλέντζας .

Φυσικά, η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην πάει στον κόσμο του Ηρακλή που βρέθηκε όλη τη χρονιά στο πλευρό της ομάδας όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια. Ο κόσμος μαζί με αυτά τα νέα παιδιά μπορεί να φέρει τον Ηρακλή και πάλι στον κόσμο των επιτυχιών; "Ο κόσμος του Ηρακλής δίνει μεγάλη υποστήριξη στην ομάδα και παίζει τεράστιο ρόλο φυσικά. Όποιος θέλει μπορεί να δει και τα σχετικά βιντεάκια. Βλέπουμε μεγάλες ομάδες οι οποίες έχουν παίκτες που από μικροί ήταν μαζί. Το ίδιο συμβαίνει και με μας. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό το πακέτο με τον κόσμο στο πλευρό μας θα μπορέσει να οδηγήσει σιγά σιγά τον Ηρακλή εκεί που ήταν παλιά"

Για το τέλος αφήσαμε την καθιερωμένη αφιέρωση. "Την άνοδο την αφιερώνω στους γονείς μου που με στηρίζουν τόσα χρόνια, στην αδερφή μου και στον κολλητο μου"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ