Πάει προς αναβολή η πρεμιέρα της Volleyleague

Πάει προς αναβολή η πρεμιέρα της Volleyleague

Για μία ακόμα χρονιά η έναρξη της περιόδου στα πρωταθλήματα βόλεϊ είναι στον αέρα με τους υπεύθυνους των ομάδων και της Λίγκας να ψάχνουν να βρουν λύσεις έστω και στο παραπέντε.

Κάθε χρόνο εδώ και μία τετραετία είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Λίγο πριν ξεκινήσει είτε το πρωτάθλημα είτε το League Cup να μαδάμε τη μαργαρίτα για το εάν θα ξεκινήσει η διοργάνωση κανονικά ή όχι. Φυσικά, μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και η έλλειψη οργάνωσης.

Φέτος το πρώτο και μεγάλο πρόβλημα αφορά τις οφειλές προς του διαιτητές.

Η Λίγκα έδωσε μέρος των οφειλομένων αλλά παράλληλα πρότεινε και νέες μειώσεις κάτι που όπως είναι φυσιολογικό βρίσκει αντίθετους τους διαιτητές. Μάλιστα, η ατμόσφαιρα στις συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν είναι και η καλύτερη δυνατή και γίνονται προσπάθειες να βρεθεί λύση.

Την ίδια ώρα και τα οικονομικά των ομάδων δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Κάποιες ομάδες δύο ημέρες πριν από το πρώτο σερβίς αναζητούν χρήματα για να μπορέσουν να πληρώσουν τα πενταπλούν των ξένων ώστε αυτοί να έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Έτσι, όλα δείχνουν πως τελικά ούτε φέτος θα γλιτώσουμε την αναβολή στο πρώτο σερβίς της χρονιάς το οποίο αναμένεται να μετατεθεί κατά μία εβδομάδα εκτός εάν έχουμε μία έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Η τοποθέτηση των διαιτητών προς την ΕΣΑΠ

Σε απάντηση της επιστολής σας προς την ΟΔΒΕ θέλουμε κατ' αρχήν να σας επισημάνουμε ότι όλοι οι Έλληνες διαιτητές βόλεϊ επιθυμούν την ομαλή διεξαγωγή όλων των πρωταθλημάτων και το αποδεικνύουν έμπρακτα εδώ και πολλά χρόνια.

Η μη ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ ΕΣΑΠ και ΟΔΒΕ ελάχιστες ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη του πρωταθλήματος δεν οφείλεται σε δική μας καθυστέρηση, αφού από την πλευρά μας επανειλημμένα έχει τεθεί η αναγκαιότητα αυτά τα ζητήματα να επιλύονται έγκαιρα, πολύ πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Επίσης, σας θυμίζουμε ότι για μια ακόμα, τρίτη κατά σειρά χρονιά, οι διαιτητές, επόπτες, σημειωτές και παρατηρητές έδειξαν τη θετική διάθεσή τους, συμμετέχοντας στο League Cup χωρίς αποζημίωση.

Για να υπάρξει συμφωνία για τη φετινή χρονιά, εφόσον δέχεστε οι αποζημιώσεις διαιτησίας να παραμείνουν αμετάβλητες συνολικά και για όλο το διαιτητικό σώμα (διαιτητές, επόπτες, σημειωτές, παρατηρητές), είναι απαραίτητο να επιλυθούν τα εξής ζητήματα μεταξύ ΕΣΑΠ-ΟΔΒΕ :

- Να συμφωνηθεί μεταξύ των δύο φορέων συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλών (πλέι-οφ και πλέι άουτ) της περσινής αγωνιστικής περιόδου 2014-15.

- Να συμφωνηθεί μεταξύ των δύο φορέων συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των αμοιβών διαιτησίας της φετινής αγωνιστικής περιόδου 2015-16, χωρίς να μεταφερθεί η πλήρης εξόφληση για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

- Να συμφωνηθεί μεταξύ των δύο φορέων η συμμετοχή σε όλους τους αγώνες διαιτητών, παρατηρητή-κομισάριου, σημειωτή και τουλάχιστον δύο εποπτών, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτό από την ΟΔΒΕ να επιχειρηθεί να διεξαχθούν αγώνες του σημαντικότερου Ελληνικού Πρωταθλήματος, της Α1 Ανδρών Volleyleague, χωρίς επόπτες, γιατί κάτι τέτοιο θα υπονόμευε την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος, που όλοι συμφωνούμε ότι αποτελεί και τη σημαντικότερη κοινή μας κατάκτηση. Μας προξενεί μάλιστα εντύπωση η επιμονή σας να μεταβληθεί, στην κορυφαία διοργάνωση του ελληνικού βόλεϊ, η σύνθεση του σώματος των διαιτητών όπως αυτή προβλέπεται στους Επίσημους Κανονισμούς της FIVB (Καν. 22.1).

Η ΟΔΒΕ, επιδεικνύοντας πνεύμα συνεργασίας είναι πρόθυμη να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης και να συμμετάσχει σε διάλογο. Ελπίζουμε, γνωρίζοντας και τη δική σας θετική διάθεση, να συμβάλλει σε λύση και η ΕΣΑΠ με τις δικές της ενέργειες.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

10 ζώα υπό εξαφάνιση που δεν έχεις ιδέα ότι υπάρχουν

Είναι ζόρικο να είσαι αφρικανικός πιγκουίνος το 2018.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24