ΒΟΛΕΪ

Η Εύη Κυριακίδου στο Sport24.gr

Η Εύη Κυριακίδου στο Sport24.gr

Η Εύη Κυριακίδου μιλάει στο Sport24.gr για την τρίτη της συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου, που ήταν και η φαρμακερή, αφού κατάφερε στη Σάμο να κατακτήσει το τρόπαιο με τον Ολυμπιακό. Η διεθνής κεντρική αποθεώνει την ομαδικότητα των "ερυθρολεύκων", ενώ δηλώνει πιο Ολυμπιακός από κάθε άλλον.

Η Εύη Κυριακίδου μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι με τη μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακό από τον Ηρακλή.

Στην πρώτη της χρονιά στο Λιμάνι, ήταν από τις παίκτριες που ξεχώρισαν και κατάφερε να φτάσει πολύ κοντά στο νταμπλ.

Μπορεί οι "ερυθρόλευκες" να μην τα κατάφεραν στο πρωτάθλημα κόντρα στον Παναθηναϊκό, ωστόσο στη Σάμο στέφθηκαν Κυπελλούχες, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά, τόσο για την ομάδα, όσο και για την Εύη Κυριακίδου

Η διεθνής κεντρική είχε λάβει μέρος στο παρελθόν σε δύο τελικούς με τον Ηρακλή (2009) και τον Αίαντα Ευόσμου (2002), χωρίς όμως να καταφέρει να σηκώσει την κούπα.

Όπως τόνισε, νιώθει πως δικαιώνονται οι κόποι οι δικοί της, αλλά και της ομάδας της, ενώ χαρακτήρισε την ομαδικότητα και τη συνοχή τα σημαντικότερα στοιχεία που έφεραν τη νίκη στον τελικό με την ΑΕΚ.

Τέλος, δήλωσε πως αισθάνεται πιο πολύ Ολυμπιακός από κάθε άλλον και ευχαρίστησε συμπαίκτριες και προπονητή που της χάρισαν αυτήν την καταξίωση.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Εύης Κυριακίδου στο Sport24.gr:

Ποια είναι τα συναισθήματά σου μετά από την κατάκτηση του Κυπέλλου;

" Αισθάνομαι πάρα πολύ μεγάλη χαρά. Δεν μπορώ να περιγράψω με τίποτα αυτό το συναίσθημα. Είχα πάρα πολλά χρόνια να το βιώσω. Έχω ξαναπεί ότι ήταν η τρίτη φορά που φτάνω σε τελικό Κυπέλλου. Ήλπιζα να είναι η φαρμακερή και όντως ήταν. Απίστευτο συναίσθημα. Νομίζω ότι για τέτοια συναισθήματα αξίζει κανείς να είναι αθλητής. Δεν περιγράφεται με λόγια".

Προερχόσασταν από χαμένο "τελικό" στο πρωτάθλημα, ενώ βρεθήκατε και πίσω στα σετ με 2-1 από την ΑΕΚ. Ωστόσο, καταφέρατε να βρείτε το κουράγιο και να ανατρέψετε την κατάσταση. Πώς τα καταφέρατε;

" Γι' αυτό λέω ότι αυτή η νίκη μας ήταν διπλή πραγματικά. Δεν ήταν μόνο μυικά πώς θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε όλο αυτό και να φανούμε καλύτερες, αλλά ήταν και ψυχολογικά. Ήμασταν πολύ απογοητευμένες, ήταν μεγάλη πικρία το πρωτάθλημα. Όμως ανακτήσαμε τις δυνάμεις μας, ξαναγεννηθήκαμε, πιστέψαμε πραγματικά στους εαυτούς μας και ήταν κάτι που το θέλαμε τόσο πολύ και πιστεύω ότι αυτό σου δίνει δύναμη. Όταν μέσα από τόσες δυσκολίες που έχεις περάσει όλη τη χρονιά, καταφέρνεις να φτάσεις σε τελικούς δεύτερη φορά, έπρεπε να κάνεις κάτι να αποδείξεις ότι κάτι αξίζεις. Και όντως αξίζαμε να το πάρουμε".

Ποιο ήταν το "κλειδί" που σας οδήγησε στη νίκη;

" Αυτό που είχα πει και με τον Παναθηναϊκό ήταν ότι για να κερδίσει μια ομάδα σε τέτοια παιχνίδια, δεν φτάνει να παίζει μόνο ένας παίκτης ή δύο παίκτες ή πέντε παίκτες. Πρέπει να παίξουν και οι έξι. Σήμερα αυτό κάναμε. Σήμερα ήμασταν ομάδα πραγματικά. Κάθε μία έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε, από αθλητές, από προπονητές, από κερκίδα, όλα ήταν πιστεύω 100%. Είχαμε πολύ άγχος γιατί δεν θέλαμε να έρθει και η δεύτερη απογοήτευση, αλλά πιστεύω ότι αυτή η συνοχή κι αυτή η αγάπη που έχουμε μεταξύ μας, όλοι μας, φάνηκε, κι αυτό είναι το κλειδί. Γιατί πάντα σε μια ομάδα, η ομαδικότητα είναι το πρώτο. Έχουμε δει ομάδες, που είναι πάρα πολύ καλύτερες από κάποιες άλλες, να χάνουν μόνο και μόνο γιατί δεν είναι πραγματικά ομάδες, και να κερδίζουν άλλες που είναι λιγότερο ικανές σαν ομάδες και σαν μονάδες οι παίκτριες, μόνο και μόνο επειδή το θέλουν κι επειδή υπάρχει αυτή η συνοχή. Το ομαδικό άθλημα είναι ομαδικό, δεν είναι ατομικό. Έχει αυτή τη διαφορά".

Ποιο είναι το μέλλον σου στον Ολυμπιακό;

" Αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να σου πω για μέλλον. Σίγουρα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη γιατί άνοιξε ένας καινούριος δρόμος πιστεύω στον Ολυμπιακό για το συγκεκριμένο τμήμα κι εμείς ήμασταν οι πρωτοπόροι. Κάθε μία, από την πρώτη κοπέλα μέχρι την τελευταία. Εγώ αυτή τη στιγμή αισθάνομαι πιο πολύ Ολυμπιακός από κάθε άλλον Ολυμπιακό. Μέσα από αυτήν την ομάδα βίωσα και πήρα έναν τίτλο που δεν είχα. Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη και ευχαριστώ την ομάδα, και τις συμπαίκτριές μου και τους προπονητές μου, γι' αυτήν την καταξίωση που μου έδωσαν αυτήν τη στιγμή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ