ΒΟΛΕΪ

Αλέξανδρος Ράπτης: Ο 18χρονος που έκανε τη διαφορά στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

VOLLEY LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
VOLLEY LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Volleyleague, ωστόσο ο 18χρονος Αλέξανδρος Ράπτης συστήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο σε όσους δεν τον ήξεραν.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο πρώτο ντέρμπι της Volleyleague επί του Παναθηναϊκού με 3-2 σετ στην Κυψέλη, όμως δίχως αμφιβολία δύο παίκτες των πρασίνων ήταν εκείνοι που έκλεψαν την παράσταση. Φυσικά, αναφερόμαστε στον Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο και τον Αλέξανδρο Ράπτη.

Δύο παιδιά ηλικίας 17 και 18 ετών αντίστοιχα που στάθηκαν αξιοπρεπέστατα σε ένα μεγάλο παιχνίδι και αν μη τι άλλον στέλνουν ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ.

Ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος μας είχε συστηθεί από πέρσι όταν κλήθηκε να δώσει λύσεις είτε παίζοντας ως βασικός, είτε προερχόμενος από τον πάγκο δίνοντας λύσεις στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι μόνο τα στοιχεία που έχει ως παίκτης βοηθώντας σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, αλλά και το γεγονός ότι παιχνίδι με το παιχνίδι εμφανίζεται βελτιωμένος δείχνοντας να αποτυπώνει τα ταχύρρυθμα μαθήματα που παίρνει παίζοντας απέναντι σε μεγαλύτερους ηλικιακά αντιπάλους.

Ο Αλέξανδρος Ράπτης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό συστήθηκε στο ευρύ κοινό με εντυπωσιακό τρόπο. Στα δεκαοκτώ του χρόνια (έχει γεννηθεί στις 16/2/2000) αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό, με τους πράσινους να πληρώνουν περίπου 15.000 ευρώ την Ολυμπιάδα Πατρών για να τον αποκτήσουν. Τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν κυρίως ως διαγώνιος κάτι που φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο δουλεύει για να παίξει ως ακραίος με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να τον πιστεύει και να εισηγείται την απόκτηση του.

Το γεγονός ότι ο Ράπτης αγωνιζόταν ως διαγώνιος φάνηκε και από την ευκολία με την οποία τελείωνε τις μπάλες από τη θέση "2". Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί ο Παναθηναϊκός επέλεγε να παίξει με τον 18χρονο άσο (με ύψος 1.98 μ.) και όχι με τον Γιορντάνοφ που ήταν στη θέση "4" σε εκείνη την περιστροφή απελευθερώνοντας έτσι τον Βούλγαρο και δίνοντας μία επιπλέον επιλογή στον Γιάκομπσεν.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υστέρησε όταν κλήθηκε να τελειώσει μπάλες από το "4" ή από το "6". Μάλιστα, υπήρξαν αρκετές δύσκολες μπάλες που τις τελείωσε παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες κάθε άλλο παρά ιδανικές ήταν. Αποκορύφωμα η επίθεση του στο 21-18 του τέταρτου σετ όταν με τριπλό μπλοκ απέναντι του κατάφερε να πάρει τον πόντο.

Παράλληλα, είχε αρκετά καλές τοποθετήσεις στο μπλοκ με αποκορύφωμα δύο εντυπωσιακά μονά μπλοκ στον Ραουβέρντινκ και τον Σμιτ.

Όλα τα παραπάνω, φυσικά, δεν σημαίνουν ότι ο 18χρονος ακραίος του Παναθηναϊκού είναι ήδη ολοκληρωμένος παίκτης. Ειδικά, όταν μιλάμε για έναν ακραίο, θέση η οποία είναι η πιο πολυσύνθετη στο βόλεϊ. Δεδομένα η ποιότητα της υποδοχής του χρειάζεται βελτίωση, ενώ θα πρέπει να μάθει να ελέγχει τον νεανικό του ενθουσιασμό (κάτι που βέβαια είναι λογικό για την ηλικία του).

Όπως και να έχει τόσο ο Ανδρεόπουλος όσο και ο Ράπτης είναι δύο πρότζεκτ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ τα οποία ευχή είναι να συνεχίσουν να βελτιώνονται για το καλό πάνω απ' όλα των εθνικών ομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ