ΤΕΝΙΣ

Βήμα πρόκρισης για Γκασκέ

Richard Gasquet, of France, returns to David Goffin, of Belgium, during the Western & Southern Open tennis tournament, Saturday, Aug. 17, 2019, in Mason, Ohio. (AP Photo/John Minchillo)
Richard Gasquet, of France, returns to David Goffin, of Belgium, during the Western & Southern Open tennis tournament, Saturday, Aug. 17, 2019, in Mason, Ohio. (AP Photo/John Minchillo) AP PHOTO/JOHN MINCHILLO

Ο Ρισάρ Γκασκέ έκανε τρομερό ντεμπούτο στη δεύτερη έκδοση του Ultimate Tennis Showdown κάνοντας επίδειξη δύναμης κόντρα σε έναν εντελώς "έξω από τα νερά του" Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ!

Ο βιρτουόζος Γάλλος, όπως είναι άλλωστε και το παρατσούκλι του στη διοργάνωση, έκανε "φύλλο και φτερό" τον Ντιμιτρόφ που έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά την περιπέτεια που πέρασε όντας θετικός στον Covid-19.

Ελέγχοντας και τα τέσσερα δεκάλεπτα, ο 34χρονος Γάλλος επικράτησε του Βούλγαρου με15-10, 13-10, 14-11, 18-10 και με το επιβλητικό 4-0 έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά της επόμενης Κυριακής.

Χρησιμοποιώντας την εμπειρία του από το προηγούμενο UTS και όντας σε ξεκάθαρα καλύτερη κατάσταση από τον Ντίμι, ο Γκασκέ δεν δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο του αγώνα στο υποτιθέμενο τελικά ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής.

Ο Ντιμιτρόφ φάνηκε ότι δεν έχει εγκλιματιστεί καθόλου στο φορμάτ της διοργάνωσης καθώς έπαιρνε τις κάρτες του υπερβολικά αργά ενώ σε ένα δεκάλεπτο δεν χρησιμοποίησε καθόλου μια κάρτα UTS!

Στους νέους κανόνες της διοργάνωσης, κάθε παίκτης χρησιμοποιεί δύο κάρτες ανά δεκάλεπτο αλλά μπορεί να αλλάξει τη μία σε κάθε επόμενο δεκάλεπτο. Αφού την αντικαταστήσει, όμως, δεν γίνεται να την χρησιμοποιήσει και πάλι.

Μάλιστα, έχουν προστεθεί νέες κάρτες όπως το να υποχρεώνεις τον αντίπαλο να κάνει serve and volley, να κερδίζεις δύο πόντους αν πάρεις τον επόμενο πόντο και να υποχρεώνεις τον αντίπαλο να κερδίσει μέσα σε τρία χτυπήματα.

Στο άλλο ματς του πρώτου ομίλου, ο Φελισιάνο Λόπεζ κέρδισε τον Αλεξέι Ποπίριν με 3-1. Θυμίζουμε ότι οι νικητές των δύο ομίλων θα παίξουν είτε με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ είτε με τον Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ στα ημιτελικά της επόμενης Κυριακής.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ