ΤΕΝΙΣ

Τζόκοβιτς: Τενίστες στο πλευρό του Νόλε

FILE - In this Feb. 29, 2020, file photo, Serbia's Novak Djokovic returns the ball to Stefanos Tsitsipas of Greece during the final match of the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates. The heads of the ATP and WTA professional tennis tours tell the AP that they are coordinating with each other as they weigh how to reschedule the sports calendar for whenever play can resume after the COVID-19 pandemic. (AP Photo/Kamran Jebreili, File)
FILE - In this Feb. 29, 2020, file photo, Serbia's Novak Djokovic returns the ball to Stefanos Tsitsipas of Greece during the final match of the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates. The heads of the ATP and WTA professional tennis tours tell the AP that they are coordinating with each other as they weigh how to reschedule the sports calendar for whenever play can resume after the COVID-19 pandemic. (AP Photo/Kamran Jebreili, File) AP

Τενίστες όπως ο Νταμίρ Τζουμχούρ και ο Ζόαο Σόουζα έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Νόβακ Τζόκοβιτς για την κριτική που δέχεται λόγω του Adria Tour.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και αυτό δεν χρειάζεται να μας το επιβεβαιώσει κάποιος από το κοντινό του περιβάλλον. Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, δέχεται δριμεία κριτική από μεγάλη μερίδα παικτών αλλά και φιλάθλων, όσον αφορά τη διαχείριση της κατάστασης στο τουρνουά που διοργάνωσε η οικογένειά του, το Adria Tour το οποίο ακυρώθηκε καθώς τέσσερις τενίστες νοσούν με κορονοϊό.

Ένας εξ'αυτών είναι και ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος, στο απολογητικό του μήνυμα, ζήτησε συγνώμη από όλον τον κόσμο, παραδεχόμενος τα λάθη που έγιναν ενώ υπογράμμισε τις καλές προθέσεις που είχε και είναι αδιαμφισβήτητες.

Δεν λείπουν, όμως και οι φωνές στο tour που στεκονται στο πλευρό του Νόλε και προσπαθούν να του ανεβάσουν το ηθικό.

Ο Νταμίρ Τζουμχούρ που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να αγωνιστεί στο Adria Tour, θέλησε να στηρίξει τον συνάδελφό του, λέγοντας: "Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο Νόβακ το έκανε με την καλή του την καρδιά και για να βοηθήσει όλους τους τενίστες. Ξέρω πόσο παλεύει για το καλό των τενιστών και λυπάμαι πολύ που μια όμορφη ιστορία ολοκληρώθηκε με αυτόν τον τρόπο".

Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις του Ζοάο Σόουζα, με τον Πορτογάλο να υπογραμμίζει: "Προφανώς ο Νόβακ προσπάθησε να φέρει πίσω τον κόσμο του τένις και να κρατήσει το άθλημα ζωντανό. Μπορεί το Adria Tour να ήταν ένα τουρνουά που δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο, λόγω της κατάστασης που επικρατεί. Όμως, το φταίξιμο δεν είναι μόνο στον Νόβακ"

Στο πλευρό του Τζόκοβιτς και η Νταγιάνα Γιαστρέμσκα από την Ουκρανία, Νο25 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Αν είχα τη δυνατότητα να διοργανώσω ένα ίδιο τουρνουά, δεν θα δίσταζα. Ο κίνδυνος είναι παντού στην καθημερινή μας ζωή. Στο δρόμο, στο πάρκο, στα σούπερ μάρκετ, στα εστιατόρια. Είναι άρρωστο αυτό που συμβαίνει τώρα με τον Νόβακ. Όλο το φταίξιμο το ρίχνουν στον άνθρωπο που το μόνο που ήθελε ήταν να φέρει χαρά και θετικά συναισθήματα στον κόσμο. Θέλω να ευχηθώ στην οικογένεια του Τζόκοβιτς, να το ξεπεράσει γρήγορα. Νόβακ, είσαι μια σπουδαία ψυχή και ένας υπέροχος άνθρωπος"

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ