ΤΕΝΙΣ

Τζόκοβιτς: "Ο Φέντερερ είναι ο GOAT, αυτή τη στιγμή"

Switzerland's Roger Federer, right, congratulates Serbia's Novak Djokovic on winning their semifinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 30, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill)
Switzerland's Roger Federer, right, congratulates Serbia's Novak Djokovic on winning their semifinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 30, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill) AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται στη Ζαντάρ της Κροατίας για τη 2η φάση του Adria Tour (20-21 Ιουνίου) και στις πρώτες του δηλώσεις στους Κροάτες δημοσιογράφους, μίλησε και για τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται στη Ζαντάρ της Κροατίας για τη 2η φάση του Adria Tour (20-21 Ιουνίου) και στις πρώτες του δηλώσεις στους Κροάτες δημοσιογράφους, μίλησε για την παρουσία του στη Ζαντάρ ,αλλά και για τον Ρότζερ Φέντερερ.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Φέντερερ είναι ίσως ο κορυφαίος τενίστας που έζησε ποτέ.

"Τίποτα, πια, δεν με εκπλήσσει όσον αφορά τον Ρότζερ. Είναι, πιθανότατα, ο κορυφαίος τενίστας που έζησε ποτέ, που έπιασε ποτέ ρακέτα", είπε χαρακτηριστικά ο Νόλε ο οποίος, στα χρόνια καριέρας που του απομένουν, θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τους τίτλους Grand Slam του Ελβετού και να μείνει αυτός ως ο κορυφαίος όλων των εποχών.

Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς επεσήμανε ότι είναι δύσκολο να συγκρίνεις τενίστες που έζησαν σε διαφορετική εποχή, φέρνοντας για παράδειγμα του Μπιορν Μποργκ που εγκατέλειψε το τένις μόλις στα 26 του χρόνια και είχε 11 Grand Slam τίτλους.

"Ο κόσμος συχνά διαφωνεί για το ποιος είναι ο κορυφαίος στην ιστορία, λαμβάνοντας υπόψιν διάφορους παράγοντες για να αποφασίσει τον καλύτερο. Είναι δύσκολο να συγκρίνεις διαφορετικές γενιές. Ο Μποργκ κέρδισε 11 Grand Slam και αποσύρθηκε στα 26. Αν συνέχισε να παίζει για 5-10 χρόνια ακόμη, δεν ξέρουμε πως θα τελείωνε. Τι θα γινόταν αν δεν έπαιζαν με ξύλινες ρακέτες;".

Ο Τζόκοβιτς επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες της 2ης φάσης του Adria Tour, ενώ έκανε και γυμναστική σε παραλία της Ζαντάρ.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Andy Brownbill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ