ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Πρώτη ήττα στο UTS από τον Τιμ

Τσιτσιπάς: Πρώτη ήττα στο UTS από τον Τιμ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε για πρώτη φορά στο Ultimate Tennis Showdown με 3-1 από τον Ντομινίκ Τιμ, σε μία μεγάλη μάχη που κρίθηκε σε ελάχιστους πόντους (15-12, 11-13, 16-13, 14-13).

Ο Ντομινίκ Τιμ είναι ο πρώτος τενίστας που καταφέρνει να κερδίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στο φετινό Ultimate Tennis Showdown μετά από τέσσερα δεκάλεπτα που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.

Γνωρίζαμε πριν την έναρξη της αναμέτρησης ότι αυτό θα ήταν το πρώτο μεγάλο crash test του Στέφανου Τσιτσιπά στη διοργάνωση και τελικά ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε με 3-1 μετά από μεγάλη μάχη που κρίθηκε σε ελάχιστους πόντους (15-12, 11-13, 16-13, 14-13).

Ο Στέφανος, μετά το πέρας των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών, βρίσκεται στην τρίτη θέση της διοργάνωσης με τρεις νίκες και μια ήττα πίσω από τους Ρισάρ Γκασκέ και Ματέο Μπερετίνι που επίσης βρίσκονται στο 3-1 αλλά με καλύτερο συντελεστή κερδισμένων δεκαλέπτων.

Πολύ μεγάλο ντέρμπι είδαμε στο τελευταίο χρονικά ματς της ημέρας στις ακαδημίες του Πατρίκ Μουράτογλου με τους δύο παίκτες να πηγαίνουν χέρι-χέρι και στα τέσσερα δεκάλεπτα αλλά τον Τιμ να είναι ελάχιστα πιο ψύχραιμος σε μια διαδικασία που, λόγω και της πίεσης χρόνου, απαιτεί τρομερή συγκέντρωση και "ολύμπια" ηρεμία.

Παρά την ήττα, η εμφάνιση του Στεφ ήταν γενικά καλή και είναι βέβαιο ότι θα είναι ένας εκ των διεκδικητών των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν απευθείας στα ημιτελικά του θεσμού ενώ απομένουν ακόμα οκτώ αγωνιστικές.

Μετά την ήττα από τον Φελισιάνο, ο Ματέο Μπρετίνι έβγαλε αντίδραση κερδίζοντας τον Μπενουά Περ με 4-0 στα δεκάλεπτα και προσπέρασε τον Τσιτσιπά στο βαθμολογία ενώ ο Γκασκέ κέρδισε, όπως αναμενόταν, τον ουραγό του θεσμού Ντάστιν Μπράουν επίσης με 4-0 έχοντας μόνο μια ήττα από τον Τσιτσιπά στον "ξαφνικό θάνατο" μέχρι στιγμής.

Η δράση συνεχίζεται κανονικά το επόμενο Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις του Πατρίκ Μουράτογλου στη Νότιο Γαλλία.

UTS STANDINGSl OOP(+1h)

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ