ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Ο θρίαμβος του Τιμ τον κράτησε στην έκτη θέση

Stefanos Tsitsipas of Greece returns the ball to Rafael Nadal of Spain during a semifinal match at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Saturday, May 18, 2019. (AP Photo/Andrew Medichini)
Tsitsipas, AP/IMAGES TSITSIPAS, AP/IMAGES

Η μεγάλη νίκη του Ντόμινικ Τιμ επί του Τζόκοβιτς και η πρόκριση του στον τελικό του Roland Garros θα κρατήσουν τον Στέφανο Τσιτσιπά στην έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ντόμινικ Τιμ έκανε πάλι το θαύμα του και με τη νίκη του επί του Τζόκοβιτς προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros. Με αυτόν τον τρόπο θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά σε τελικό Grand Slam (η προηγούμενη ήταν πέρσι και πάλι στο γαλλικό όπεν) και θα αντιμετωπίσει τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Έτσι, ο Τιμ εξασφάλισε την παρουσία του τουλάχιστον στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ρίχνοντας στο Νο 5 τον Ζβέρεφ.

Αυτή η εξέλιξη κρατά τον Στέφανο Τσιτσιπά στην έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης αφού ο Έλληνας τενίστας ήθελε νίκη του Τζόκοβιτς επί του Τιμ για να βρεθεί εκείνος στην πέμπτη θέση. Βέβαια, πλέον ο 21χρονος Έλληνας τενίστας έχει μικρή διαφορά τόσο από τον Τιμ όσο και από τον Ζβέρεφ και θα επιχειρήσει να τους φτάσει ή ακόμα και να τους περάσει μέχρι το Γουίμπλεντον.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι για πρώτη φορά θα βρεθούν εντός πρώτης δεκάδας και οι Χατσάνοφ και Φονίνι. Ο Ρώσος θα είναι στο Νο 9 και ο Ιταλός στο Νο 10.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ