ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς - Ναδάλ: Νικητής ο Ισπανός σε ματσάρα

Stefanos Tsitsipas of Greece returns the ball to Rafael Nadal from Spain during the final match of the Mubadala World Tennis Championship in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Saturday, Dec. 21, 2019. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Stefanos Tsitsipas of Greece returns the ball to Rafael Nadal from Spain during the final match of the Mubadala World Tennis Championship in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Saturday, Dec. 21, 2019. (AP Photo/Kamran Jebreili) AP

Ο Ραφαέλ Ναδάλ μετά από έναν αγώνα που κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες επικράτησε με 6-7 (3), 7-5, 7-6 (3) επί του Στέφανου Τσιτσιπά και κατέκτησε το Mubadala World Tennis Championship.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους φίλους του τένις έπεσε η αυλαία του Mubadala World Tennis Championship. Μπορεί να επρόκειτο για ένα τουρνουά επίδειξης όμως ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς προσέφεραν τρομερό θέαμα για περισσότερες από τρεις ώρες με τον Ισπανό να επικρατεί με 6-7 (3), 7-5, 7-6 (3).

Το πρώτο σετ ήταν είχε πολλές διακυμάνσεις. Στα πρώτα δύο service games του Ναδάλ ο Τσιτσιπάς δημιούργησε επτά break points δίχως να εκμεταλλευτεί κάποιο, ενώ την ίδια ώρα κρατούσε το δικό του σερβίς με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Ράφα στο ένατο game του σετ δημιούργησε δύο break points, εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο εξ αυτών και κατάφερε να προηγηθεί με 5-4. Στο δικό του service game είχε διπλό set point (40-15), αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντέδρασε και απάντησε με break back! Στη συνέχεια το σετ οδηγήθηκε στο tie break όπου ο Τσιτσιπάς ήταν πιο ψύχραιμος και έκλεισε το σετ με 7-6 (3).

Το δεύτερο σετ ήταν ακόμα πιο κλειστό με τους δύο αθλητές να κρατούν το σερβίς τους με σχετική ευκολία. Στο ενδέκατο game ο Τσιτσιπάς δημιούργησε δύο break points με τον Ναδάλ να τα σβήνει και στη συνέχεια ο Ισπανός έκανε break στο σερβίς του Τσιτσιπά για να στείλει το ματς σε τρίτο σετ.

Η ματσάρα συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ. Ο Ναδάλ κατάφερε να προηγηθεί με 4-2 κάνοντας break στο έκτο game του σετ, όμως ο Τσιτσιπάς απάντησε με break back και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να κάνει το 4-4! Στα επόμενα games δεν είχαμε κάποιο break και έτσι οδηγηθήκαμε στο tie break. Εκεί ο Ναδάλ κατάφερε να πάρει τη νίκη και μαζί τις 250.000 δολάρια που ήταν το έπαθλο για τον νικητή.

Απολαύστε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ