ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Μόνο να κερδίσει πόντους μπορεί στην κατάταξη της ATP

Τσιτσιπάς: Μόνο να κερδίσει πόντους μπορεί στην κατάταξη της ATP

Πέρσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο τόσο στο Σινσινάτι όσο και στο Αμερικανικό Οπεν οπότε μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει αν προχωρήσει σε οποιοδήποτε απο τα δύο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται ήδη στη Νέα Υόρκη και προετοιμάζεται για τα δύο συνεχόμενα τουρνουά στις εγκαταστάσεις του National Tennis Center, στο Flushing Meadows.

Το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, λόγω της απουσίας των δύο κορυφαίων όλων των εποχών, Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, αναμένεται να καταλάβει το Νο4 του ταμπλό τόσο στο Western & Southern Open (22/08) όσο και στο US Open (31/08), που σημαίνει ότι θα συναντήσει έναν από τους Top3 στα ημιτελικά των διοργανώσεων.

Ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής, έχει μόνο να κερδίσει πόντους από τα δύο μεγάλα τουρνουά που σηματοδοτούν και την επιστροφή του ATP Tour, μετά την 6μηνη καραντίνα, λόγω κορονοϊού.

Στις αντίστοιχες περσινές διοργανώσεις, ο Στέφανος ήταν άτυχος αφού αποκλείστηκε στον εναρκτήριο αγώνα του και στο Σινσινάτι και στο Αμερικανικό Οπεν.

Στο Cincinnati Masters έχασε στις λεπτομέρειες από τον Ζαν Λενάρντ Στρουφ (3-6, 7-6, 7-6) ενώ στο US Open ηττήθηκε 3-1 σετ απ'τον φορμαρισμένο Αντρέι Ρούμπλεφ.

Έτσι, φέτος θα έχει την ευκαιρία να μαζέψει αρκετούς πόντους, αρκεί να τα πάει καλά στα δύο Νεοϋορκέζικα τουρνουά.

H τωρινή κατάταξη έχει ως εξής

  1. Νόβακ Τζόκοβιτς 10,220
  2. Ράφαελ Ναδάλ 9,850
  3. Ντόμινικ Τιμ 7,045
  4. Ρότζερ Φέντερερ 6,630
  5. Ντανίλ Μεντβέντεφ 5,890
  6. Στέφανος Τσιτσιπάς 4,745
  7. Αλεξάντερ Ζβέρεφ 3,630

Η διαφορά που χωρίζει τον Στέφανο από τον 5ο της βαθμολογίας, Μεντβέντεφ είναι 1,145 πόντοι ωστόσο ο Ρώσος δεν μπορεί να κερδίσει πολλούς πόντους μιας και πέρυσι τα πήγε εξαιρετικά σε αυτά τα δύο τουρνουά: κατέκτησε το Σινσινάτι και έχασε στον τελικό του US Open από τον Ράφαελ Ναδάλ.

Να θυμίσουμε ότι, λόγω της πανδημίας, η ATP έχει "παγώσει" την υπεράσπιση πόντωναπό τον Μάρτιου του 2019 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 οπότε ο Μεντβέντεφ δεν θα μπορεί να χάσει βαθμούς αλλά μόνο να προσθέσει. Ο Ρώσος μπορεί να προσθέσει μαξ 800 βαθμούς, αν κατακτήσει και το Σινσινάτι και το US Open.

Έτσι, ο Στέφανος βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση ώστε να καταφέρει να ξεπεράσει τον Μεντβέντεφ στην 5η θέση και αυτό μπορεί να γίνει με μια υποτιθέμενη ιδανική πορεία μέχρι τον τελικό του Σινσινάτι (600 βαθμούς) και στα ημιτελικά του US Open (720).

Σε μια ακόμα πιο ιδανική πορεία, ο Τσιτσιπάς μπορεί να σπάσει και το φράγμα του Top 4 αφού οι βαθμοί που τον χωρίζουν από τον Φέντερερ είναι 1,885 και οι διαθέσιμοι βαθμοί που μπορεί να κερδίσει στα δύο τουρνουά, 2,980 (σε περίπτωση τίτλων).

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ