ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Κόντρα σε παιδί θαύμα στην Ιταλία

Greece's Stefanos Tsitsipas plays a shot against Serbia's Novak Djokovic during the final of the Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Sunday, May 12, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue)
Greece's Stefanos Tsitsipas plays a shot against Serbia's Novak Djokovic during the final of the Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Sunday, May 12, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο του τουρνουά της Ρώμης τον 17χρονο Ιταλό, Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος θεωρείται ως ένα από τα παιδιά που θα ξεχωρίσουν στο μέλλον.

Οι αγώνες του Στέφανου Τσιτσιπά δεν σταματούν. Άλλωστε, ο στόχος του είναι ξεκάθαρος αφού θέλει να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και να αναρριχηθεί ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη. Εκεί όπου πλέον βρίσκεται και επίσημα στο Νο 7.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στο τουρνουά της Ρώμης τόσο στο μονό όσο και στο διπλό.

Ότι έκανε δηλαδή και στη Μαδρίτη. Στο μονό θα αγωνιστεί απευθείας στο δεύτερο γύρο του τουρνουά κάτι που σημαίνει πως θα έχει μία ημέρα παραπάνω για να ξεκουραστεί. Για την ακρίβεια το πιθανότερο σενάριο είναι να κάνει το ντεμπούτο του στο τουρνουά την Τρίτη (14/5), ενώ υπάρχει και ένα ενδεχόμενο ο αγώνας του να γίνει την Τετάρτη (15/5).

Ποιος θα είναι όμως ο αντίπαλος του; Πρόκειται για τον Γιανίκ Σίνερ. Ο 17χρονος Ιταλός βρίσκεται ήδη στο Νο 262 της παγκόσμιας κατάταξης έχοντας κερδίσει σχεδόν 300 θέσεις από την αρχή της χρονιάς. Την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε μέχρι τον τελικό του Challenger της Οστράβα όπου έχασε από τον 23χρονο Πολωνό Καμίλ Μαϊχρζάκ.

Μία εβδομάδα νωρίτερα είχε πάρει την πρώτη του νίκη σε τουρνουά της ATP. Συγκεκριμένα, πήρε την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό του τουρνουά της Βουδαπέστης όπου στον πρώτο γύρο απέκλεισε τον Μάτε Βάλκουζ (Ουγγαρία, 20 χρονών) πριν αποκλειστεί από τον Σέρβο, Λάσλο Ντζέρε.

Αυτές οι εμφανίσεις του έδωσαν τη wild card για να συμμετάσχει στο τουρνουά της Ρώμης όπου την Κυριακή πέτυχε την πρώτη του νίκη σε Masters. Θύμα του ήταν ο Αμερικανός Στιβ Τζόνσον ο οποίος αν και προηγήθηκε με 1-6, έχασε τα επόμενα δύο σετ με 6-1, 7-5 από τον ταλαντούχο Ιταλό.

Φυσικά, στο τέλος του αγώνα γνώρισε την αποθέωση από τους Ιταλούς που βρέθηκαν στην εξέδρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ