ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς για το τάι μπρέικ: "Έβαλα την ψυχή μου"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του κόντρα στον Τιμ και την κατάκτηση του ATP Finals  2019
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του κόντρα στον Τιμ και την κατάκτηση του ATP Finals 2019 AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV για το τάι μπρέικ που του έδωσε τον τίτλο του ATP Finals στο Λονδίνο και το ψυχολογικό κομμάτι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον τίτλο στο ATP Finals του Λονδίνου, μπήκε στα... βιβλία ως ο πέμπτος νεότερος που τα καταφέρνει και προσέθεσε το ποσό των 2.6 εκατομμυρίων δολαρίων στον τραπεζικό λογαριασμό του. Λίγη ώρα μετά το φινάλε του τελικού και την απονομή του βαρύτιμου τροπαίου, μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και εστίασε σε όσα έγιναν στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ.

" Αυτό το τρόπαιο είναι πάρα πολύ σημαντικό, αλλά η εξέλιξή μου ως παίκτης αυτόν τον χρόνο, όλη η σκληρή δουλειά και η κόπωση που είχα. Ο προπονητής λέει ότι όλα πήγαν εύκολα (γέλια). Αυτή την εβδομάδα είδαμε μια από τις καλύτερες εκδοχές του εαυτού μου, έπαιξα με πολύ θράσος και ψυχή" δήλωσε αρχικά και ακολούθως αναφέρθηκε στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ:

" Η προσοχή μου κλείδωσε. Τι εννοώ; Ήμουν πολύ πιο συγκεντρωμένος σε σχέση με το υπόλοιπο σετ. Ήμουν στο παρόν κι έπαιζα κάθε μπάλα σαν να μην υπάρχει αύριο. Έβαλα την ψυχή μου μέσα, προσπάθησα να είμαι εκεί. Στο τάι μπρέικ ήταν πολύ ψυχολογικό το παιχνίδι, ένιωσα ότι θα πάει καλά από την αρχή. Είναι κι ένα συναίσθημα πολλές φορές, αυτό που νιώθεις. Τα πράγματα δούλεψαν με τον τρόπο που ήθελα".

Από την πλευρά του, ο πατέρας του, Απόστολος, δήλωσε: " Αυτό που θέλω να του πω είναι να είναι ο εαυτός του. Αυτό, τίποτα άλλο. Είναι διαφορετικό αυτό που βιώνουμε εμείς απ' έξω σε σχέση με αυτό που βιώνει εκείνος μέσα στο γήπεδο. Ο τρόπος που βιώνουν τα συναισθήματα οι αθλητές, είναι κάτι μοναδικό. Αν μπορέσουν να τα εξηγήσουν ή να τα περάσουν στις επόμενες γενιές και τα παιδιά είναι ό,τι πιο όμορφο".

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ