ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς για στήριξη από ομογενείς: "Ασυνήθιστη!"

Stefanos Tsitsipas of Greece plays a shot during his match against Switzerland's Roger Federer at the Hopman Cup in Perth, Australia, Thursday Jan. 3, 2019. (AP Photo/Trevor Collens)
Stefanos Tsitsipas of Greece plays a shot during his match against Switzerland's Roger Federer at the Hopman Cup in Perth, Australia, Thursday Jan. 3, 2019. (AP Photo/Trevor Collens) AP

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Ματέο Μπερετίνι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρωτήθηκε για την... ποδοσφαιρική κερκίδα που είχε, λέγοντας πως ήταν ασυνήθιστη για αγώνα τένις. Τι ανέφερε για το τέλος του Άντι Μάρεϊ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας που σημείωσε νίκη στο Australian Open, το οποίο άρχισε τα ξημερώματα της Δευτέρας (14/1) στη Μελβούρνη, καθώς επικράτησε με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 6-3, 7-6) του Ιταλού, Ματέο Μπερετίνι.

Όπως ήταν φυσικό, λοιπόν, το 3ο court μετατράπηκε σε... ποδοσφαιρική κερκίδα από περίπου 30 Έλληνες που βρίσκονταν στο γήπεδο και έκαναν αισθητή την παρουσία τους, φωνάζοντας καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα!

Όταν του ζητήθηκε να πει λίγα λόγια για τη στήριξη που είχε από τους Έλληνες ομογενείς, ο 20χρονος είπε μόνο μια λέξη: "Ασυνήθιστη!" και συνέχισε: "Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες ατμόσφαιρες στο τένις. Πέρυσι έπαιξα με τον Σαποβάλοβ και ήταν λίγο πολύ το ίδιο. Τους αρέσει ο θόρυβος όταν βρίσκονται στο γήπεδο.

Προσπαθούν να μεταδώσουν αυτή την ενέργεια στον παίκτη. Λατρεύω τους φιλάθλους. Είναι σίγουρα διαφορετικοί από φιλάθλους άλλων τουρνουά, αλλά εκτιμώ το πόσo νοιάζονται, σέβονται και αγαπούν αυτό που κάνουμε".

Ο Στέφανος σχολίασε και την πρόσφατη ανακοίνωση του Άντι Μάρεϊ: "Το τένις μπορεί να γίνει σκληρό άθλημα για το σώμα. Υπάρχει πολλή πίεση, πολύ τρέξιμο και είναι δύσκολο για το σώμα να ανταπεξέλθει μέρα με τη μέρα. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια υγιή καριέρα, μεγάλη και χωρίς τραυματισμούς. Αυτή είναι η πρώτη μου προτεραιότητα.

Έχει να κάνει και με τον τρόπο που αγωνίζεσαι. Αν παίζεις μεγαλύτερα ράλι, είσαι επιθετικός baseliner, πιθανότατα θα πρέπει να τρέξεις περισσότερο από κάποιον που κάνει σερβίς-βολέ, ή από κάποιον all-around παίκτη.

Είμαι πολύ λυπημένος που είδα τον Μάρεϊ να νιώθει έτσι στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε. Λυπήθηκα και τον σέβομαι πολύ. Είναι πολύ καλός τύπος, θα έλεγα από τους καλύτερους στο tour. Θα μου λείψει, θα ήθελα να είναι στο tour περισσότερο".

AP Photo/Trevor Collens

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ