ΤΕΝΙΣ

Θρίαμβος της Κίκι Μπέρτενς στο Σινσινάτι, 2-1 σετ τη Σιμόνα Χάλεπ!

Kiki Bertens, of the Netherlands, serves to Simona Halep, of Romania, during the finals at the Western & Southern Open tennis tournament, Sunday, Aug. 19, 2018, in Mason, Ohio. (AP Photo/John Minchillo)
Kiki Bertens, of the Netherlands, serves to Simona Halep, of Romania, during the finals at the Western & Southern Open tennis tournament, Sunday, Aug. 19, 2018, in Mason, Ohio. (AP Photo/John Minchillo) AP

Εκπληκτική η Κίκι Μπέρτενς, βρέθηκε πίσω στον τελικό του Western & Southern Open στο Σινσινάτι, έκανε όμως την ανατροπή και νίκησε με 2-1 σετ τη Σιμόνα Χάλεπ, νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη!

Μπορεί η Σιμόνα Χάλεπ να είναι το νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, το τουρνουά του Σινσινάτι ανήκε όμως στην Κίκι Μπέρτενς. Η 26χρονη Ολλανδή (νούμερο 17 στην παγκόσμια κατάταξη πριν την έναρξη του τουρνουά, θα ανέβει αύριο στο νούμερο 13 που θα αποτελεί την κορυφαία επίδοση της καριέρας της) ολοκλήρωσε την εκπληκτική της πορεία, νίκησε την Ρουμάνα με 2-1 σετ (2-6, 7-6, 6-2) στον τελικό του Western & Southern Open και πήρε το έπαθλο των 530.000 δολαρίων στον δρόμο για το US Open που ξεκινά στις 27 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Λίγες εβδομάδες πριν τα 27α γενέθλιά της, η Χάλεπ πέρασε άνευ αγώνα από τον πρώτο γύρο, νίκησε την Τομλιάνοβιτς στον δεύτερο, την Μπάρτι στον τρίτο, την Τσουρένκο στα προημιτελικά και τη Σαμπαλένα στα ημιτελικά, την ώρα που η Μπέρτενς έφτανε στον τελικό αποκλείοντας κατά σειρά τις Βαντεβέγκε, Βοζνιάκι, Κονταβέιτ, Σβιτολίνα, Κβίτοβα. Στο κεντρικό κορτ του "Lindner Family Tennis Center" στο Μέισον, 35 χιλιόμετρα μακριά από το Σινσινάτι, η Ολλανδή (που πλέον μετρά έξι σερί νίκες επί αθλητριών του TOP-10) ήθελε ακόμα μία υπέρβαση, πάλεψε σκληρά γι' αυτή και την πέτυχε απέναντι σε όλα τα προγνωστικά, απέναντι σε μια σπουδαία αντίπαλο που προηγήθηκε, αλλά ή βιάστηκε να πανηγυρίσει, ή απλώς δεν είχε δυνάμεις για να "κλείσει" τον αγώνα.

Το πρώτο σετ (6-2 σε 30 λεπτά) ήταν μονόλογος της Ρουμάνας, που βρέθηκε να χάνει με 1-4 games στο δεύτερο, πριν πάρει 12/13 πόντους για να ισοφαρίσει στο 4-4. Η Μπέρτενς έμοιαζε απογοητευμένη και κάπως θυμωμένη με τον εαυτό της, πήρε όμως εκ νέου το προβάδισμα (4-5 και 5-6) και τελικά στάθηκε όρθια και στο τάι-μπρέικ για να ισοφαρίσει τα σετ και να διεκδικήσει το όνειρο. Προηγήθηκε και στο τρίτο σετ, πήγε στο 1-5 και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Κατέκτησε το τουρνουά και δεν επέτρεψε στην Χάλεπ να πάρει το δεύτερο σερί, το τέταρτο φετινό και 19ο τρόπαιο της καριέρας της.

Αυτός είναι ο έκτος τίτλος της ύψους 1μ.82 Μπέρτενς, που έχει κερδίσει 5.689.170 δολάρια στην πορεία της στο επαγγελματικό τένις, με τα 2.330.734 να έχουν μπει φέτος στον λογαριασμό της!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ