ΤΕΝΙΣ

Τα ξεχωριστά ρεκόρ του Ναδάλ

Spain's Rafael Nadal celebrates after winning the third set against Australia's Nick Kyrgios during their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 27, 2020. (AP Photo/Lee Jin-man)
Spain's Rafael Nadal celebrates after winning the third set against Australia's Nick Kyrgios during their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 27, 2020. (AP Photo/Lee Jin-man) AP

Ο Ράφα Ναδάλ με την κατάκτηση του Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο τα ξημερώματα της Κυριακής, δημιούργησε μερικά ακόμη σπουδαία ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ισπανός θρύλος έγινε ο γηραιότερος τενίστας που κατακτά τον τίτλο στο τουρνουά του Μεξικό.

Σε συνδυασμό με το τρόπαιο που έκανε δικό του σε ηλικία 18 ετών (2005) στο Ακαπούλκο, είναι πλέον τόσο ο νεαρότερος, όσο και ο γηραιότερος πρωταθλητής στη συγκεκριμένη διοργάνωση της ΑΤΡ.

Ο 33χρονος πλέον Ναδάλ, μπορεί να μην κατάφερε με αυτό τον τίτλο να επιστρέψει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, μιας και ο Νόβακ Τζόκοβιτς στέφθηκε επίσης πρωταθλητής στο Ντουμπάι, όμως έφτιαξε ακόμη μια σειρά από ξεχωριστά ρεκόρ με την επιτυχία του.

Εκτός από το γεγονός ότι πλέον είναι ο γηραιότερος νικητής του Ακαπούλκο, με τον τίτλο που κατέκτησε κόντρα στον Τέιλορ Φριτζ, διεύρυνε το σερί του στις 17(!) συνεχόμενες σεζόν με τουλάχιστον έναν ΑΤΡ τίτλο στη συλλογή του.

Ο Ράφα από το 2004 μέχρι και φέτος, δεν έχει σταματήσει να κερδίζει τίτλους και φυσικά, είναι ο τενίστας που κατέχει το μεγαλύτερο σερί σε αυτή τη στατιστική κατηγορία.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ