ΤΕΝΙΣ

Όταν η Εύα Ασδεράκη έκανε έξω φρενών τη Σερένα Γουίλιαμς

Serena Williams, left, argues with chair umpire Eva Asderaki during the women's championship match against Samantha Stosur of Australia at the U.S. Open tennis tournament in New York, Sunday, Sept. 11, 2011. (AP Photo/Matt Slocum)
Serena Williams, left, argues with chair umpire Eva Asderaki during the women's championship match against Samantha Stosur of Australia at the U.S. Open tennis tournament in New York, Sunday, Sept. 11, 2011. (AP Photo/Matt Slocum) ASSOCIATED PRESS

Σαν σήμερα (11/9), πριν από επτά χρόνια, η Σερένα Γουίλιαμς "στόλισε" την Ελληνίδα umpire, Εύα Ασδεράκη, στον τελικό του US Open. Θυμηθείτε τι είχε συμβεί. (VIDEO)

Ο τελικός του US Open ανάμεσα στην Σερένα Γουίλιαμς και την Ναόμι Οσάκα ήταν επεισοδιακός. Η Αμερικανίδα τρελάθηκε και έσπασε τη ρακέτα της, όταν τιμωρήθηκε, καθώς έπαιρνε εντολές από τον προπονητή της, κάτι που δεν επιτρέπεται. Ζήτησε σε έντονο ύφος από τον διαιτητή να της ζητήσει συγγνώμη για την ποινή και η κατάσταση ξέφυγε για τα καλά. Το κοινό αποδοκίμασε έντονα την Οσάκα, η οποία εν τέλει αναδείχθηκε νικήτρια, κατακτώντας τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρα της.

Η "έκρηξη" της Σερένα Γουίλιαμς στον φετινό τελικό του US Open δεν ήταν το πρώτο και μοναδικό "μελανό" σημείο στην καριέρα της. H 37χρονη είχε και στο παρελθόν ανάλογες στιγμές, με μία από τις πλέον χαρακτηριστικές πριν από ακριβώς επτά χρόνια, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Μάλιστα, το τότε ξέσπασμα της Σερένα είχε... ελληνικό χρώμα, αφού εκείνη που το προκάλεσε ήταν η Ελληνίδα umpire, Εύα Ασδεράκη, την οποία η Αμερικανίδα "στόλισε".

"Μην τολμάς να με κοιτάς καν", "αν σε δω στο διάδρομο μην επιχειρήσεις να περπατήσεις δίπλα μου", "μου έδωσες ποινή γιατί εξέφρασα την άποψη μου; Βρισκόμαστε στην Αμερική! Εγώ είμαι Αμερικανίδα", "δεν είσαι ελκυστική μέσα σου (σ.σ. στην καρδιά)", "είσαι λούζερ", ήταν μόνο μερικά από όσα είπε η έξω φρενών Σερένα στην Ασδεράκη στον τελικό του US Open κόντρα στην Αυστραλή Σαμ Στόσουρ.

Αιτία για όλο αυτό ήταν η ποινή που δέχθηκε το Νο 16 -πλέον- της κατάταξης για το "come on" που φώναξε στην αντίπαλό της.

Θυμηθείτε τι ακριβώς είχε συμβεί:

Photo Credits: AP/Matt Slocum

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ