ΤΕΝΙΣ

Οι τενίστες με τις περισσότερες νίκες κόντρα στους Big 3

Οι τενίστες με τις περισσότερες νίκες κόντρα στους Big 3
AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Η τριάδα των Ναδάλ, Φέντερερ και Τζόκοβιτς εξακολουθεί να κυριαρχεί στο παγκόσμοι τένις. Υπάρχουν όμως και κάποιοι τενίστες που έχουν καταφέρει να μπουν σφήνα ανάμεσά τους.

Ποιοι είναι οι τενίστες που έχουν τις περισσότερες νίκες απέναντι στους Ναδάλ, Φέντερερ και Τζόκοβιτς;

Οι λεγόμενοι Big Three του παγκοσμίου τένις, Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, συνεχίζουν την κυριαρχία τους στα courts, έχοντας κατακτήσει τα 12 τελευταία Grand Slams.

Συνολικά, μετράνε 56 Grand Slam τίτλους, 97 ATP Masters 1000 και 11 ATP Finals.

Είναι ο λόγος που ζούμε τη χρυσή εποχή του αθλήματος και είναι πρωτόγνωρη η συνύπαρξη τριών σπουδαίων αθλητών με τόσες πολλές και ιστορικές επιτυχίες, σε επίπεδο αθλητισμού.

Η νέα γενιά που εκπροσωπείται από τους Τιμ, Ζβέρεφ, Τσιτσιπά, Κύργιο αλλά και οι παλαιότεροι Τσίλιτς, Νισικόρι, Ντιμιτρόφ, Βαβρίνκα, έχουν καταφέρει λίγα πράγματα απέναντί τους και οι όποιες επιτυχίες κρίνονται σπασμωδικές.

Τρεις τενίστες, μετράνε τις περισσότερες νίκες κόντρα στους Big Three και αυτοί είναι οι Άντι Μάρει, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο και Τζο Βίλφριντ Τσόνγκα.

ΟΜάρειείναι ο τενίστας που μας είχε αναγκάσει να αναφερόμαστε, για μικρό διάστημα, στους Big Four έχοντας καταφέρει να κερδίσει 3 Grand Slam τίτλους αλλά και δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, στην εποχή των τριών κορυφαίων όλων των εποχών.

Ο Σκωτσέζος,έχει κερδίσει 29 φορέςτους Big Three (από 11 φορές τους Τζόκοβιτς, Φέντερερ και 7 τον Ναδάλ), σε σύνολο 85 αγώνων (34%).

Το ρεκόρ του Μάρει απέναντι στους τρεις είναι: Φέντερερ 14-11, Τζόκοβιτς 25-11, Ναδάλ 17-7).

Ένας από τους τενίστες που θα μπορούσε να είχε περισσότερες επιτυχίες στο tour και ενδεχομένως να είχε "κόψει" κάποια Grand Slam από τους τρεις, είναι οΧουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο.

Ο Αργεντίνος,έχει 17 νίκεςσε σύνολο 62 αναμετρήσεων, με ποσοστό επιτυχίας 27% με σημαντικότερη νίκη αυτή επί του Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό του US Open 2009, στο μοναδικό Grand Slam της καριέρας του.

Το ρεκόρ του Ντελ Πότρο είναι: Φέντερερ 18-7, Τζόκοβιτς 16-4, Ναδάλ 11-6.

Tέλος, οΤζο Βίλφριντ Τσόνγκαέχει κερδίσει συνολικά16 φορέςτους Big Three σε σύνολο 55 αγώνων (29%). Από έξι νίκες κόντρα σε Φέντερερ, Τζόκοβιτς και τέσσερις απέναντι στον Ναδάλ.

Το ρεκόρ του Γάλλου απέναντι στους τρεις, είναι: Φέντερερ 12-6, Τζόκοβιτς 17-6, Ναδάλ 10-4.

Ο Βαβρίνκα που έχει "κλέψει" τρία Grand Slams από τους Big Three, έχει κερδίσει μόλις 12 παιχνίδια απέναντί τους σε 73 αγώνες (16%).

Ο Φέντερερ έχει ηττηθεί τις περισσότερες φορές από τους Μάρει, Ντελ Πότρο και Τσονγκα (24) ενώ ο Τζόκοβιτς έχει 21 ήττες και ο Ναδάλ 17.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Gregorio Borgia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ