ΤΕΝΙΣ

Ο τρομερός Αλιασίμ απέκλεισε τον Μάρεϊ

Felix Auger-Aliassime, of Canada, returns a shot to Andy Murray, of Great Britain, during the third round of the U.S. Open tennis championships, Thursday, Sept. 3, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Felix Auger-Aliassime, of Canada, returns a shot to Andy Murray, of Great Britain, during the third round of the U.S. Open tennis championships, Thursday, Sept. 3, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP

Πραγματοποιώντας ίσως την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του σε Grand Slam, ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ ξεπέρασε ελεγχόμενα το εμπόδιο του Άντι Μάρεϊ και προκρίθηκε πανηγυρικά στον 3ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν.

Ο 20χρονος Καναδός που είχε δύο αποκλεισμούς στον 1ο γύρο του US Open τα προηγούμενα χρόνια, επικράτησε 6-2, 6-3, 6-4του Βρετανού πρωταθλητή και για δεύτερη φορά στην καριέρα του θα δώσει το παρόν σε 3ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης, μετά το περσινό Wimbledon.

Ήταν μια μάχη στο Arthur Ashe ανάμεσα στο παρόν του αθλήματος και στο ένδοξο παρελθόν, με τον Αλιασίμ να παίζει γενναίο και επιθετικό τένις απέναντι στον μαχητικό Μάρει που δεν μπόρεσε να αντέξει στον έντονο και γρήγορο ρυθμό του αντιπάλου του.

Με 52 winners έναντι μόλις 9 του Μάρεϊ, ο εκρηκτικός Καναδός δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να δημιουργήσει ευκαιρίες στο σερβίς του και μέσα σε 2 ώρες και 7 λεπτά στο κεντρικό court, σφράγισε την πρόκριση στους "32" της διοργάνωσης.

Εκεί, θα περιμένει τον αντίπαλό του που θα προκύψει από την αναμέτρηση Έβανς-Μουτέ που διακόπηκε λόγω βροχής, στο 4-6, 6-3, 6-5.

"Η ζωή είναι αστεία. Ήρθα εδώ σαν παιδί το 2011 και παρακολούθησα τον αγώνα Μάρει-Λόπεζ στον 3ο γύρο. Είναι τρελό που εννιά χρόνια αργότερα, έπαιξα μαζί του στο κεντρικό court και τον κέρδισα. Απέβαλα από το μυαλό μου ότι τον αντιμετωπίζω. Δεν αντιμετωπίζεις συχνά έναν τέτοιον πρωταθλητή" είπε το Νο21 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με πέντε τελικούς στο παλμαρέ του, δύο εκ των οποίων σε ATP 500 τουρνουά, ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον ανερχόμενους τενίστες στο ATP Tour και οι προσδοκίες είναι τεράστιες προς το πρόσωπό του. Ωστόσο, στα Grand Slam δεν έχει καταφέρει να κάνει καλές πορείες, έχοντας τρεις αποκλεισμούς στον 1ο γύρο σε τέσσερις προηγούμενες συμμετοχές σε Major τουρνουά.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ