ΤΕΝΙΣ

Νίκες για Τζόκοβιτς και Οσάκα, αποκλεισμός για Μάρεϊ στο Σινσινάτι

Novak Djokovic, of Serbia, returns to Stan Wawrinka, of Switzerland, during the fourth round of the U.S. Open tennis championships, Sunday, Sept. 1, 2019, in New York. (AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez)
Novak Djokovic, of Serbia, returns to Stan Wawrinka, of Switzerland, during the fourth round of the U.S. Open tennis championships, Sunday, Sept. 1, 2019, in New York. (AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez) AP PHOTO/EDUARDO MUNOZ ALVAREZ

Ο Τζόκοβιτς παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με την πρεμιέρα του κόντρα στον Μπεράνκις και απέκλεισε τον Σάντγκρεν. Δεν άντεξε ο Μάρεϊ και αποκλείστηκε απ'τον Ράονιτς, πρόκριση για Οσάκα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με την πρεμιέρα του κόντρα στον Ρικάρντας Μπεράνκις και μια, εν γένει, καλή εμφάνιση προκρίθηκε στα προημιτελικά του Western and Southern Open αποκλείοντας τον Τένις Σάντγκρεν με 6-2, 6-4.

Ο 33χρονος Σέρβος είναι φανερό ότι δεν έχει βρει τα πατήματά του, το ανάποδο θα ήταν παράξενο, αλλά και πάλι έχει δεδομένα την ποιότητα να καθαρίζει σχετικά εύκολα τους αγώνες και υπό αυτές τις συνθήκες.

Ο Νόλε έκανε ένα άριστο πρώτο σετ κάνοντας break με το καλημέρα σε έναν Σάντγκρεν που ήταν εμφανώς επηρεασμένος από την υπερπροσπάθεια στη νίκη του κόντρα στον Αλιασίμ και δεν είχε φρεσκάδα και καθαρό μυαλό.

Ο Τζόκοβιτς έφτασε εύκολα στο διπλό break και στο 1-0 ενώ, με κεκτημένη ταχύτητα, έκανε το break και στις αρχές του δεύτερου σετ κάνοντας τη ζωή του πολύ πιο εύκολη.

Ωστόσο, δεν απέφυγε τα αρκετά αβίαστα λάθη σε όλο το ματς και στο 4-3 έμεινε πίσω με 0-40 με κίνδυνο ο Σάντγκρεν να επαναφέρει την ισορροπία.

Master στο να σώζει break points, ο Νόβακ έκανε και πάλι το θαύμα του και κράτησε το σερβίς του παίρνοντας το ματς στο έκτο του match point μιας και απόλεσε πέντε ευκαιρίες στο σερβίς του Αμερικανού.

Επόμενος αντίπαλος του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο θα είναι ο τρομερός Γιαν-Λέναρντ Στρουφ που έχει αποκλείσει στη σειρά τους Ντε Μινόρ, Σαποβάλοφ και Γκοφάν!

Δεν άντεξε ο Μάρεϊ, αποκλείστηκε απ'τον Ράονιτς

Μετά από οκτώ συνεχόμενες ήττες, ο Μίλος Ράονιτς κατάφερε να κερδίσει τον κουρασμένο Άντι Μάρεϊ και να συνεχίσει την εξαιρετική του πορεία στο Western & Southern Open, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το πρώην Νο3 και νυν Νο30 της παγκόσμιας κατάταξης, εκμεταλλεύτηκε την κόπωση του αντιπάλου του και με 6-2, 6-2 επί του Σκωτσέζου, προκρίθηκε στους "8" της Masters διοργάνωσης, όπου θα συναντήσει τον Φίλιπ Κραϊνοβιτς.

Μετά την κατάκτηση του εναρκτήριου σετ, η βροχή ανάγκασε τους δύο άνδρες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια όμως αυτό δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα, με τον πανύψηλο Καναδό να συνεχίζει τα κυρίαρχα service games και να ασκεί πίεση στο σερβίς του αντιπάλου του.

Με δύο ακόμη breaks στο 2ο σετ, ο Ράονιτς σφράγισε τη νίκη σε 1 ώρα και 32 λεπτά καθαρού αγώνα, συνεχίζοντας το σερί του χωρίς να έχει δεχθεί break μέχρι τώρα στο τουρνουά.

Οι προημιτελικοί του Σινσινάτι:

Τζόκοβιτς-Στρουφ

Μεντβέντεφ-Μπαουτίστα

Τσιτσιπάς-Όπελκα

Ράονιτς-Κραϊνοβιτς

Ολοένα και καλύτερη η Οσάκα

Παρουσιάζοντας σαφώς βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με την ζόρικη πρεμιέρα της κόντρα στην Καρολίνα Μούκοβα, η Ναόμι Οσάκα προκρίθηκε πανεύκολα στον προημιτελικό γύρο του Western and Southern Open...

Η κάτοχος δυο Grand Slam τίτλων δεν είχε καμία διάθεση για περιπέτειες στην αναμέτρηση της κόντρα σε μία πολύ επικίνδυνη τενίστρια όπως είναι η Ντιγιάνα Γιαστρέμσκα και ισοπέδωσε την νεαρή Ουκρανή με 6-3, 6-1.

Με ελάχιστα λάθη και σε τρομερή επιθετικά μέρα, η Οσάκα έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλό της και δήλωσε δυναμικά "παρούσα" στη Νέα Υόρκη, στον τόπο του "εγκλήματος" όπου δύο χρόνια πριν κατέκτησε το παρθενικό της Slam στον επεισοδιακό τελικό κόντρα στη Σερίνα Γουίλιαμς.

Επόμενη αντίπαλος της Οσάκα, στα προημιτελικά πια, θα είναι η επίσης επικίνδυνη Ανέτ Κονταβέιτ που έφτασε πρόσφατα μέχρι τον τελικό του Παλέρμο.

Η Αμερικανίδα Τζέσικα Πέγκουλα έκανε τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας την Αρίνα Σαμπαλένκα με 6-2, 2-6, 6-3 και θα παίξει με την Ελίζ Μέρτενς στα προημιτελικά κάνοντας το τουρνουά της ζωής της αμέσως μετά το lockdown!

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ