ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ: "Αν πρέπει να εμβολιαστούμε, θα το κάνουμε"

Rafael Nadal of Spain reacts after winning a point against Daniil Medvedev of Russia during their ATP World Tour Finals singles tennis match at the O2 Arena in London, Wednesday, Nov. 13, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Rafael Nadal of Spain reacts after winning a point against Daniil Medvedev of Russia during their ATP World Tour Finals singles tennis match at the O2 Arena in London, Wednesday, Nov. 13, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Ο Ράφαελ Ναδάλ τοποθετήθηκε στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και δήλωσε θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αν κριθεί απαραίτητο και υποχρεωτικό από το ATP Tour και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης.

Σε αντίθεση με τον Νόβακ Τζόκοβιτς που πρόσφατα αναφέρθηκε με δυσπιστία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο Ράφαελ Ναδάλ είπε πως όλοι οι τενίστες θα πρέπει να το δεχθούν, αν θέλουν να είναι μέρος του tour. Σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας La Voz de Galicia, στην οποία έδωσε συνέντευξη, αν πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους τενίστες και με δεδομένο την αμφιβολία που εξέφρασε ο Τζόκοβιτς, ο Ισπανός απάντησε:

"Δεν ξέρω. Δεν είμαι αυτός που θα αποφασίσει αν είναι υποχρεωτικό ή όχι. Ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει για τον εαυτό του, όμως αν ανήκεις σε ένα tour τότε θα πρέπει να συμμορφωθείς με τους κανόνες του. Αν το tour προϋποθέτει εμβολιασμό για να μας προστατέψει, τότε ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να εμβολιαστεί αν θέλει να συνεχίσει να παίζει τένις στο υψηλότερο επίπεδο. Κι εγώ το ίδιο. Όλοι πρέπει να το κάνουν. Αν η ATP ή η ITF το θέσουν ως προϋπόθεση για να παίξεις τένις, πρέπει να το κάνουμε. Όπως ισχύει και με τα φάρμακα που επιτρέπεται να παίρνουμε για να συμμορφωθούμε με τους κανόνες αντι-ντόπινγκ. Το θέμα είναι να ακολουθείς τους κανόνες".

Πρόσφατα, ο Ισπανός επεσήμανε ότι πολύ δύσκολα θα διεξαχθεί κάποιο τουρνουά μέσα στη φετινή χρονιά. Το τελευταίο διάστημα, έχουν αυξηθεί οι φωνές που κάνουν λόγο για επιστροφή του τένις στην κανονικότητα, μόνο μετά την ανακάλυψη του εμβολίου.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ