ΤΕΝΙΣ

Μπέκερ: "Πρέπει να διεξαχθεί το US Open"

German team captain Boris Becker watches the match between Jan-Lennard Struff of Germany and Felix Auger-Aliassime of Canada at the ATP Cup tennis tournament in Brisbane, Australia, Tuesday, Jan. 7, 2020. (AP Photo/Tertius Pickard)
German team captain Boris Becker watches the match between Jan-Lennard Struff of Germany and Felix Auger-Aliassime of Canada at the ATP Cup tennis tournament in Brisbane, Australia, Tuesday, Jan. 7, 2020. (AP Photo/Tertius Pickard) AP PHOTO/TERTIUS PICKARD

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να έχει πληγώσει πάρα πολύ τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όμως ο Μπόρις Μπέκερ θεωρεί πως το US Open πρέπει να διεξαχθεί με κάθε τίμημα.

Ο άλλοτε Νο1 τενίστας του κόσμου και κάτοχος έξι Grand Slam τίτλων, εξέφρασε την άποψή του για το ενδεχόμενο αναβολής του φετινού Αμερικανικού Όπεν.

Σε αντίθεση με πολλούς σταρ του παρελθόντος, ο 52χρονος Γερμανός δεν πιστεύει πως πρέπει να ακυρωθεί το Αμερικανικό Όπεν, παρά τα χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού που διαπιστώνονται καθημερινά.

Ισχυρό επιχείρημα για τον Μπέκερ, το γεγονός ότι οι περισσότεροι αθλητές θα έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα αν ακυρωθεί το υπόλοιπο της σεζόν. Πράγμα που θεωρεί δεδομένο, εφόσον αναβληθεί το Αμερικανικό Όπεν.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αν ήμουν υπεύθυνος του Αμερικανικού Όπεν, θα έκανα τα αδύνατα δυνατά για να διεξαχθεί το φετινό τουρνουά. Ξέρω την κατάσταση στη Νέα Υόρκη, δεν είναι καλή, αλλά αν δεν γίνει το US Open, πιθανότατα θα ακυρωθεί η υπόλοιπη σεζόν.

Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που βγάζουν το ψωμί τους μέσω του τένις. Θα είναι τεράστιο οικονομικό πλήγμα για το άθλημα και για τους ανθρώπους που εμπλέκονται. Οι περισσότεροι αθλητές εκτός του Top50, θα έχουν πολλά προβλήματα.

Το US Open πρέπει να διεξαχθεί με κάθε τίμημα. Ακόμη κι αν δεν υπάρξουν θεατές στις κερκίδες. Αν ακυρωθούν τα πάντα τους επόμενους μήνες, τότε οι περισσότεροι τενίστες θα ψάχνουν για δουλειά”.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ