ΤΕΝΙΣ

Μαρία Σάκκαρη: Με σοβαρότητα και ξεκάθαρο στόχο την πρόκριση

Maria Sakkari, of Greece, returns a shot by Yulia Putintseva, of Kazakhstan, during the second round at the Western & Southern Open tennis tournament Monday, Aug. 24, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Maria Sakkari, of Greece, returns a shot by Yulia Putintseva, of Kazakhstan, during the second round at the Western & Southern Open tennis tournament Monday, Aug. 24, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP

Την προσπάθεια για το βήμα παραπάνω στο US Open, ξεκινάει η Μαρία Σάκκαρη την Τρίτη (1/9). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει στο βραδινό πρόγραμμα του Court 4 (02:00GR) τη Στέφανι Βόεγκελ, Νο114 στον κόσμο.

Την προσπάθεια για το βήμα παραπάνω στο US Open, ξεκινάει η Μαρία Σάκκαρη την Τρίτη (1/9). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει στο βραδινό πρόγραμμα του Court 4 (02:00GR) τη Στέφανι Βόεγκελ, Νο114 στον κόσμο, με στόχο την πρόκριση στο 2ο γύρο της κορυφαίας διοργάνωσης και την πρώτη της νίκη κόντρα στη Βελγίδα.

Τα δύο κορίτσια έχουν συναντηθεί δύο φορές στο παρελθόν, το 2015 στην Ταϊπέι και το 2018 στο Ακαπούλκο, με την 30χρονη Βόεγκελ να έχει κερδίσει και στα δύο ματς, χωρίς να χάσει σετ.

Η Σάκκαρη δεν έχει περάσει ποτέ στη δεύτερη εβδομάδα του Αμερικανικού Όπεν, έχοντας δύο τρίτους γύρους (2017, 2019) στις πέντε προηγούμενες παρουσίες της στο κυρίως ταμπλό του Νεοϋορκέζικου Grand Slam.

Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας στο Arthur Ashe (18:00GR-Eurosport) θα ανοίξει ο Άντι Μάρει που επιστρέφει στο US Open μετά την περσινή του απουσία λόγω τραυματισμού. Το πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και πρωταθλητής της διοργάνωσης το 2012, αντιμετωπίζει τον Γιοσιχίτο Νισιόκα στο ξεκίνημα της Τρίτης.

Στο κλείσιμο του προγράμματος στο κεντρικό court (04:00GR), ο περσινός φιναλίστ Ντανίλ Μεντβέντεφ θα παίξει κόντρα στον αριστερόχειρα Αργεντινό, Φεντερίκο Ντελμπόνις ενώ ο Ντόμινικ Τιμ που έχει μεγάλες βλέψεις στο φετινό US Open, αντιμετωπίζει τον Ζαούμ Μουνάρ στο Louis Armstrong (20:00GR).

Ντιμιτρόφ-Πολ, Ράονιτς-Μάγερ, Ρούμπλεφ-Σαρντί, Σάντγκρεν-Μπαουτίστα Αγκουτ και Γκασκέ-Κάρλοβιτς τα σημαντικότερα ματς στους άνδρες.

Η Σερίνα Γουίλιαμς θα ξεκινήσει την προσπάθεια ισοφάρισης του ιστορικού ρεκόρ των 24ων Grand Slam της Μάργκαρετ Κορτ, αντιμετωπίζοντας στο Arthur Ashe (20:00GR) τη συμπατριώτισσά της, Κρίστι Αν. Προερχόμενη από την ήττα στο Western & Southern Open από τη Μαρία Σάκκαρη, η 38χρονη Αμερικανίδα καλείται να παρουσιαστεί έτοιμη από το ξεκίνημά της στη διοργάνωση.

Με την Γιαπωνέζα, Νάο Χίμπινο αγωνίζεται στο Louis Armstrong η προερχόμενη από τραυματισμό, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα ενώ τα βλέμματα θα συγκεντρώσει και η Κιμ Κλάιστερς που επιστρέφει μετά από 8 χρόνια στο Αμερικανικό Όπεν, αντιμετωπίζοντας την Εκατερίνα Αλεξάντροβα στο τελευταίο παιχνίδι του Court 11 (02:00GR).

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ