ΤΕΝΙΣ

Λεκόντ: "Η απόσυρση του Φέντερερ θα αλλάξει τα πάντα"

Roger Federer thanks the crowd after winning 3 sets to 2 against Rafael Nadal in their exhibition tennis match held at the Cape Town Stadium in Cape Town, South Africa, Friday Feb. 7, 2020. (AP Photo/Halden Krog)
Roger Federer thanks the crowd after winning 3 sets to 2 against Rafael Nadal in their exhibition tennis match held at the Cape Town Stadium in Cape Town, South Africa, Friday Feb. 7, 2020. (AP Photo/Halden Krog) AP

Ο Χένρι Λεκόντ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Ρότζερ Φέντερερ τονίζοντας ότι η απόσυρσή του θα είναι σημείο καμπής για την ιστορία του αθλήματος.

Ο Φιναλίστ του Γαλλικού Όπεν το 1988, Χένρι Λεκόντ δεν έχει κρυφό τον απεριόριστο θαυμασμό του για τους Ρότζερ Φέντερερ, Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, οι οποίοι παρά την προχωρημένη αθλητική ηλικία τους και την άνοδο της νέας γενιάς, παραμένουν στην κορυφή, κατακτώντας τα 56 από τα τελευταία 67 Grand Slam, που έχουν αγωνιστεί.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του 47χρονου Γαλλου στην εφημερίδα Le Telegramme, ο Λεκόντ ανέλυσε πώς το τένις εξελίχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες.

"Φανταστείτε πως ήταν για μένα να βλέπω ένα άθλημα, το οποίο έχει αλλάξει τόσο πολύ και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ξεκίνησα να παίζω με ξύλινες ρακέτες και τώρα βλέπω ένα εντελώς διαφορετικό τένις. Υπό μια έννοια, είμαι πολύ στεναχωρημένος γιατί βλέπω πως έχει χαθεί λίγο η ουσία και το πάθος του σπορ στον βωμό του κέρδους. Πολλοί σύλλογοι τένις κλείνουν εξαιτίας του ότι οι άνθρωποι παίζουν ολοένα και λιγότερο και γίνεται πιο δύσκολο για εμάς να προσελκύσεις νέους ανθρώπους. Στο club μας βλέπω ανθρώπους να εγκαταλείπουν το τένις για άλλα πράγματα. Ίσως όλα αυτά που έγιναν με τον κορονοϊό, να αναγκάσουν να επιστρέψει το συναίσθημα της κοινότητας, στην οποία το τένις μπορεί να αναδυθεί ξανά".

Σχολιάζοντας την σημαντικότητα του Big 3 για το τένις και την κοινωνία, ο Λεκόντ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: "Όλες τις εποχές υπήρχαν superstars. Για παράδειγμα, ο Μπόργκ άλλαξε τελείως το τένις και η κληρονομιά του είναι μοναδική. Παρόλο, που τώρα ζούμε σε ένα ψηφιακό κόσμο, έχουμε δυσκολίες να ταυτιστούμε με κάτι και είναι δύσκολο να τραβήξουμε την προσοχή των νέων ανθρώπων, αφού παρατηρώ πως κάθονται για ώρες μπροστά σε μια οθόνη.

Πρέπει να προσκολλήσουμε στον αθλητισμό, το τένις μπορεί να είναι το βασικό εργαλείο για να εμπνεύσει πάθος, σεβασμό και μεγαλοψυχία. Αυτές τις αξίες, τις ενστερνίζονται οι Ρότζερ Φέντερερ, Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς και όταν πάψουν να υπάρχουν, όλα θα έχουν τελειώσει".

Ο Λεκόντ συνέχισε λέγοντας ότι: "Είναι απίστευτα αυτά που έχουν κάνει (οι Big 3), δεν θα ξαναδούμε κάτι τέτοιο. Δυστυχώς, δεν θα με εξέπληττε αν ο Φέντερερ αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά το Γουίμπλεντον του 2021. Η αποχώρηση του θα είναι σημείο καμπής ( το πριν και το μετά) στην ιστορία του αθλήματος και θα αλλάξουν απολύτως τα πάντα".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ