ΤΕΝΙΣ

Η Serena Williams απάντησε για το απαγορευτικό στη στολή της

Serena Williams of the U.S. prepares to serve during her first round match against Krystina Pliskova of the Czech Republic at the French Open tennis tournament in the Roland Garros stadium in Paris, France, Tuesday, May 29, 2018. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Serena Williams of the U.S. prepares to serve during her first round match against Krystina Pliskova of the Czech Republic at the French Open tennis tournament in the Roland Garros stadium in Paris, France, Tuesday, May 29, 2018. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP

Τι είχε να πει η κορυφαία τενίστρια, επί της απόφασης των υπευθύνων του French Open να επιβάλουν dress code, ώστε να μη ξαναντυθεί στα μαύρα.

Η Serena Williams είχε κερδίσει πέρυσι το Australian Open, ενώ ήταν 2 μηνών έγκυος. Παρεμπιπτόντως, είναι αυτή που 'χει το ρεκόρ για τους περισσότερους τίτλους σε Grand Slam, μεταξύ των εν ενεργεία παικτών. Διαθέτει 39 major titles, εκ των οποίων οι 23 είναι νίκες σε μονά των Grand Slam. Και ναι, είναι οι περισσότεροι στη σύγχρονη ιστορία του σπορ που λέγεται τένις.

Για την ιστορία, το περυσινό Australian Open ήταν το 7ο που κατέκτησε -ναι, είναι πολυνίκης- και με 23 στο σύνολο, έριξε από την κορυφή την Steffi Graf. Αυτή ηταν η τελευταία της εμφάνιση έως ότου γέννησε το κοριτσάκι της, την 1η Σεπτεμβρίου του 2017. Επέστρεψε στα courts στις 30/12, στο World Tennis Championship του Abu Dhabi. Έχασε, αλλά μικρή σημασία είχε αυτό. Εστίασε στο comeback. Εν συνεχεία αποσύρθηκε από το Australian Open, εξηγώντας πως δεν είχε προετοιμαστεί επαρκώς.

Μετά προέκυψαν και κάποια άλλα θέματα και τελικά, έμεινε εκτός έως τις 11/2 του 2018. Τότε αποκάλυψε πως μετά τη γέννα κλήθηκε να αντιμετωπίσει διάφορες θρομβώσεις: τη δημιουργία θρόμβων αίματος στους πνεύμονες, που λίγο έλειψε να της στοιχίσουν τη ζωή. Είχε πει πως "δεν θυμάμαι καν τον ακριβή αριθμό των θρόμβων που έπρεπε να αντιμετωπίσω, σε 12 μήνες. Έπρεπε να φορώ κυρίως παντελόνια, για να βοηθώ την κυκλοφορία του αίματος".

Με ένα τέτοιο (παντελόνι) εμφανίστηκε και στο French Open, τον Μάιο. Δίκην αστείου, με το τέλος του αγώνα της είπε στην Guardian πως " η εμφάνιση μου (σ.σ. σχεδιάστηκε ειδικά για εκείνη, από τη Nike) με κάνει να νιώθω σαν την Wakanda" την ηρωίδα στην ταινία "Black Panther". "Αυτή η εμφάνιση εκπροσωπεί όλες τις γυναίκες που 'χουν περάσει πολλά ψυχικά, σωματικά, με το σώμα τους, πριν ξανανιώσουν αυτοεκτίμηση και εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους. Πάντα ήθελα να είμαι σούπερ ηρωίδα και κατά κάποιον τρόπο τα κατάφερα".

Ο πρόεδρος του γαλλικού τένις, Bernard Giudicelli μίλησε στο περιοδικό Tennis και εστίασε στο τελευταίο μέρος των δηλώσεων και όχι στην ανάγκη να φορά παντελόνια, για να βοηθά στη λειτουργία του αίματος στο σώμα της και αποκάλυψε πως "ξεπέρασε τα όρια η εμφάνιση της Williams. Πλέον δεν θα δεχθούμε ανάλογες συμπεριφορές και στο εξής θα 'χουμε dress code που απαγορεύει τέτοιου είδους στολές. Όλοι πρέπει να σεβόμαστε το παιχνίδι και τα γήπεδα".

Δεν διευκρίνησε αν θα επιτρέπονται οι άσπρες στολές ή αν θα απαγορεύονται συγκεκριμένα χρώματα. Είπε "θα κρίνουμε κατά περίσταση".

Η Serena αρχικά δεν είπε κάτι. Είπε ωστόσο, η Billy Jean King. Για την ακρίβεια, τιτίβησε πως "ο "σεβασμός" που χρειάζεται είναι για το εξαιρετικό ταλέντο που φέρνει στο παιχνίδι η Serena Williams. Το να της ασκείς κριτική για τα ρούχα που φορά στη δουλειά είναι το σημείο όπου εντοπίζεται η ασέβεια".

Και η αθλητική εταιρία της υπεραθλήτριας είχε να κάνει ένα σχόλιο στο Twitter.

Το Σάββατο ήταν η ημέρα της πρωταγωνίστριας της ιστορίας να τοποθετηθεί. Εξήγησε πως "έχουμε εξαιρετική σχέση με τους διοργανωτές του French Open. Όλα είναι καλά". Σε ερώτηση αν θα ξαναφορέσει τη στολή, είπε πως "από τον Μάιο έχω βρει άλλους τρόπους να ελέγχω την κυκλοφορία του αίματος, ώστε να μην αντιμετωπίσω άλλο θρόμβο. Σε ό,τι αφορά τη μόδα, δεν θες να κάνεις το ίδιο λάθος. Οπότε δεν θα με δείτε για καιρό, με αυτήν την εμφάνιση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ