ΤΕΝΙΣ

Φέντερερ: "Γι' αυτό δεν συμμετέχω σε πολλά τουρνουά φέτος"

Switzerland's Roger Federer celebrates after defeating Hungary's Marton Fucsovics in their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Lee Jin-man)
Switzerland's Roger Federer celebrates after defeating Hungary's Marton Fucsovics in their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Lee Jin-man) AP PHOTO/LEE JIN-MAN

Ο Ρότζερ Φέντερερ υποστήριξε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο με τη γυναίκα και τα παιδιά του γι' αυτό είναι πιο επιλεκτικός στα τουρνουά φέτος.

Μόλις σε ένα τουρνουά έχει αγωνιστεί στο ξεκίνημα της νέας σεζόν ο Ρότζερ Φέντερερ, κάνοντας πράξη τις υποσχέσεις του για λιγότερη δράση, περισσότερη ξεκούραση και πιο ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά του.

Ο Ελβετός έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Australian Open όπου αποκλείστηκε από τον μετέπειτα θριαμβευτή, Νόβακ Τζόκοβιτςενώ προτίμησε να μην παίξει σε κάποιο τουρνουά προετοιμασίας για τη Μελβούρνη, αποσύροντας τη συμμετοχή του από το νεοσύστατο ATP Cup.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, θα περάσει λίγο χρόνο με την οικογένειά του τον Φεβρουάριο, πριν επιστρέψει στο tour παίρνοντας μέρος στο αγαπημένο του Dubai Tennis Championships (24/02), εκεί όπου πέρυσι πανηγύρισε τον 100ο τίτλο της καριέρας του με νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό.

"Για λίγο διάστημα, δεν υπάρχει κάποιο τενιστικό ταξίδι. Συζητάω συνέχεια με τη Μίρκα για να βρούμε την καλύτερη και πιο εύκολη λύση για τα παιδιά και κυρίως για το τι είναι καλό για το τένις μου. Έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να βρούμε μια καλή ισορροπία. Προσπαθούμε να μείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σαν οικογένεια σε ένα μέρος. Γι'αυτό δεν έπαιξα και στο ATP Cup, για να μείνουμε περισσότερο στο Ντουμπάι", τόνισε σε δηλώσεις του στο Tennis Shot ο Βασιλιάς του τένις.

Πριν μερικές μέρες, ο Ρότζερ Φέντερερ βρέθηκε στη Νότια Αφρική όπου έδωσε φιλικό αγώνα με τον Ράφαελ Ναδάλ, για τη στήριξη του ιδρύματός του. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν 52,000 θεατές στο Cape Town και συγκεντρώθηκαν πάνω από 3.5 εκατομμύρια δολάρια για το Roger Federer Foundation.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ