ΤΕΝΙΣ

Φέντερερ: "Αξέχαστος τελικός; Εγώ θα προσπαθήσω να τον ξεχάσω"

Switzerland's Roger Federer holds the runner up trophy after losing to Serbia's Novak Djokovic in the men's singles final match of the Wimbledon Tennis Championships in London, Sunday, July 14, 2019. (AP Photo/Tim Ireland)
Switzerland's Roger Federer holds the runner up trophy after losing to Serbia's Novak Djokovic in the men's singles final match of the Wimbledon Tennis Championships in London, Sunday, July 14, 2019. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν έκρυψε τη στενοχώρια του για την απώλεια του Wimbledon από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τονίζοντας ωστόσο πως έστειλε μήνυμα σε όλους τους 37χρονους να πιστέψουν στους ευατούς τους.

Ο πεντάωρος τελικός του Wimbledon δεν τον βρήκε νικητή ώστε να σηκώσει το 21ο Grand Slam στην τεράστια καριέρα του, παρόλα αυτά ο Ρότζερ Φέντερερ εισέπραξε το καθολικό χειροκρότημα του φίλαθλου κοινού, για τις φοβερές στιγμές τενιστικής μαγείας που προσέφερε μαζί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς (ο Σέρβος επικράτησε με 3-2 σετ και κατέκτησε το 16ο Grand Slam).

Ο ίδιος πάντως θα το ξεχάσει γρήγορα το συγκεκριμένο ματς όπως άφησε να εννοηθεί στο φινάλε: "Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερα να έχανα 6-2, 6-2, 6-2. Στο τέλος, δε μετράει το ακριβές σκορ.

Μπορεί να νιώθεις πιο απογοητευμένος και λυπημένος απ' ότι θυμωμένος. Τώρα δεν ξέρω τι νιώθω. Απλά νιώθω πως ήταν μια απίστευτη ευκαιρία που χάθηκε. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Έτσι είναι όμως", τόνισε ο Ελβετός τενίστας που δεν πήρε τη νίκη παρότι είχε δύο συνεχόμενα championship point στο σερβίς του, για να προσθέσει μεταξύ άλλων:

"Ο κόσμος μιλάει για έναν τελικό που δεν θα τον ξεχάσει ποτέ; Εγώ θα προσπαθήσω να τον ξεχάσω. Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι που κράτησε πολλή ώρα αλλά είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου.

Με συγχαίρω για αυτό. Ελπίζω να έδωσα σε αρκετό κόσμο την ευκαιρία να πιστέψουν πως στα 37 χρόνια δεν έχουν τελειώσει όλα. Τώρα θα πρέπει να ξεκουραστώ.

Αν η οικογένειά μου είναι υπερήφανη; Δεν νομίζω να είναι ικανοποιημένοι γιατί πήρα το πιάτο και όχι το τρόπαιο...".

Photo Credits: AP Photo/Tim Ireland

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Φέντερερ, Τζόκοβιτς, Ναδάλ: Οι τρεις σωματοφύλακες του τένις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ