ΤΕΝΙΣ

Έβερτ: "Νιώθω άσχημα για τον Τζόκοβιτς"

FILE - In this March 23, 2016, file photo, Chris Evert smiles while talking to reporters at the Miami Open tennis tournament in Key Biscayne, Fla. Evert has been chosen to chair the USTA Foundation's board of directors, serving as a spokeswoman and ambassador for the U.S. Tennis Association's charitable arm. The 18-time Grand Slam champion and member of the International Tennis Hall of Fame takes over as chair from James Blake. (AP Photo/Alan Diaz, File)
FILE - In this March 23, 2016, file photo, Chris Evert smiles while talking to reporters at the Miami Open tennis tournament in Key Biscayne, Fla. Evert has been chosen to chair the USTA Foundation's board of directors, serving as a spokeswoman and ambassador for the U.S. Tennis Association's charitable arm. The 18-time Grand Slam champion and member of the International Tennis Hall of Fame takes over as chair from James Blake. (AP Photo/Alan Diaz, File) AP PHOTO/ALAN DIAZ, FILE

Η Κρις Έβερτ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του French Open για τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον κίνδυνο να χάσει το... μομέντουμ του λόγω του κορονοϊού.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε μπει με εντυπωσιακό τρόπο στην αγωνιστική σεζόν 2020 και ήταν αήττητος πριν η πανδημία του Covid-19, του κόψει τη φόρα. Με ρεκόρ 18-0, ο Σέρβος πρωταθλητής πανηγύρισε αρχικά το νεοσύστατο ATP Cup μαζί με τους Σέρβους συμπατριώτες του, πριν κατακτήσει τον 17ο Grand Slam τίτλο του στη Μελβούρνη.

Το αήττητο σερί του Νόλε συνεχίστηκε και στο Ντουμπάι όπου με νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό, κατέκτησε τον 3ο συνεχόμενο τίτλο στη χρονιά και 79ο συνολικά της καριέρας του.

Η Κρις Έβερτ, μιλώντας στο επίσημο site του French Open, εξέφρασε τη συμπόνια που νιώθει για τον Τζόκοβιτς και είπε πως θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν ο Σέρβος μπορεί να ανακτήσει το μομέντουμ, μόλις επιστρέψει η δράση στο ATP Tour.

"Νιώθω άσχημα για τον Νόβακ. Είχε το μομέντουμ. Όλοι αναρωτιόντουσαν αν κατακτήσει το ημερολογιακό Grand Slam και τα τέσσερα Major την ίδια χρονιά. Έπαιζε εξαιρετικό τένις και ξαφνικά η σεζόν σταμάτησε. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα μπορέσει να ανακτήσει το μομέντουμ" είπε η Κρις Έβερτ.

Ο Τζόκοβιτς, μετά τους δύο μήνες καραντίνας στη Μαρμπέγια της Ισπανίας, έχει επιστρέψει στην πατρίδα του και προετοιμάζεται για το Αδριατικό tour που ο ίδιος οργανώνει, με σειρά φιλικών αγώνων στα Βαλκάνια.

Η Έβερτ, ποντάρει στους "μεγάλους" του αθλήματος και πιστεύει ότι θα συνεχίσουν την κυριαρχία τους στο tour, μετά από το πολύμηνο διάλειμμα όπου είχαν την ευκαιρία να περάσουν αρκετό χρόνο με τις οικογένειές τους, κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν όσο ήταν στο tour.

"Υποψιάζομαι ότι οι αθλητές που είναι για αρκετό καιρό στην κορυφή, όπως η Σερίνα, ο Ρότζερ ή ο Ράφα θα μπουν απευθείας στα βαθιά. Εκτιμούν το γεγονός ότι πέρασαν αρκετό χρόνο με την οικογένειά τους. Εκτιμούν το γεγονός ότι είχαν χρόνο να ξεκουράσουν το κορμί τους. Όμως, γνωρίζουν ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Alan Diaz, File

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ