ΤΕΝΙΣ

Australian Open: Τενίστας 2.11μ. είχε 67 (!) άσους και όμως αποκλείστηκε!

Italy's Thomas Fabbiano, right, is congratulated by United States' Reilly Opelka after winning their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 16, 2019. (AP Photo/Aaron Favila)
Italy's Thomas Fabbiano, right, is congratulated by United States' Reilly Opelka after winning their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 16, 2019. (AP Photo/Aaron Favila) AP PHOTO/AARON FAVILA

Ο Τόμας Φαμπιάνο εξήγησε πώς κατάφερε να αποκλείσει τον Ρέιλι Οπέλκα για τον 2ο γύρο του Australian Open, σε έναν αγώνα που δέχτηκε 67 άσους από τον Αμερικανό.

Η μόνη περίπτωση να κέρδιζε σε τηλεπαιχνίδι, θα ήταν αν συμμετείχε στο "κερδίστε, χάνοντας..." με την Πωλίνα. Ίσως για την αφεντιά του βγήκε το περιβόητο "έτρεχε μόνος του και βγήκε δεύτερος". Αλλιώς, πώς να εξηγηθεί το γεγονός πως ο Ρέιλι Οπέλκα κατάφερε να πάρει 67 (!) άσους στον αγώνα με τον Τόμας Φαμπιάνο για τον 2ο γύρο του Australian Open και όμως να αποκλειστεί από την συνέχεια!

Ο Ιταλός τενίστας εξήγησε πώς κατάφερε να αποκλείσει τον Αμερικανό, σε έναν αγώνα που δέχτηκε 67 άσους. "Για να είμαι ειλικρινής, δεν καταλάβαινα πολλά για το σερβίς του. Ακόμα δεν καταλαβαίνω πολλά απ' αυτά που συνέβησαν εκεί έξω", είπε στο ubitennis.net, μετά τη νίκη του με 6-7 (15), 6-2, 6-4, 3-6, 7-6 (5).

O 29χρονος Φαμπιάνο έχει ύψος 1,73μ., ενώ ο Οπέλκα είναι 2,11μ. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως " ήταν απογοητευτικό, όταν τόσες φορές ήταν συνεχόμενοι οι πόντοι, στους οποίους δεν μπορούσα καν να βάλω ρακέτα. Η άλλη μεριά του νομίσματος ήταν ότι δε χρειάστηκε να τρέξω τόσο πολύ. Πιθανότατα κάλυψα περισσότερη απόσταση όταν περπατούσα, προσπαθώντας να βρω τη συγκέντρωσή μου".

Το πρόβλημα με τα σερβίς του Οπέλκα, δεν είναι μόνο οι ταχύτητες που πιάνει, αλλά και οι γωνίες που σημαδεύει, εκμεταλλευόμενος τη μεγάλη βοήθεια που του δίνει το ύψος του.

"Προσπάθησα να μπλέξω λίγο τα πράγματα, να τον κάνω να μπερδευτεί και γι' αυτό άλλαξα τη στρατηγική μου κάποιες στιγμές. Σε κάποιους πόντους απλώς επέλεγα μια πλευρά, σε άλλες περιπτώσεις προσπαθούσα να διαβάσω την κατεύθυνση, αλλά δεν δούλεψαν πολλά απ' αυτά. Συγκεντρώθηκα στο δικό μου σερβίς και στα μεγάλα ράλι, γιατί τα χτυπήματά του από τη baseline χρειάζονται μεγάλη βελτίωση σ' αυτό το επίπεδο", σχολίασε ακόμα ο Οπέλκα.

Στο τάι μπρέικ του πέμπτου σετ, ο Φαμπιάνο έκανε δυο κρίσιμα μίνι μπρέικ, στους τρεις πρώτους πόντους που σέρβιρε ο αντίπαλός του. Και τα δυο ήταν σε πρώτα σερβίς του Αμερικανού.

"Αποφάσισα να κάνω κάτι που δεν είχα κάνει ξανά. Στάθηκα έξω από το διάδρομο των διπλών, όταν εκείνος σέρβιρε από το ad court. Ήθελα να ξέρει πως αν μου βγάλει άσο, θα πρέπει να το κάνει στο T, αλλά παρόλα αυτά σέρβιρε διαγώνια και κατάφερα να πάρω τον πόντο", εξήγησε ακόμα για την στρατηγική του και το πώς πέτυχε έναν μικρό άθλο!

AP Photo/Aaron Favila

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ