ΤΕΝΙΣ

18 χρόνια από την πρώτη ATP νίκη του Ράφα Ναδάλ

18 χρόνια από την πρώτη ATP νίκη του Ράφα Ναδάλ
AP2005

Πέρασαν κιόλας 18 χρόνια από την πρώτη νίκη του θρυλικού τενίστα σε ATP. Ήταν μόλις 15 ετών πίσω στο 2002 όταν την πέτυχε στη Μαγιόρκα.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ, σε ηλικία μόλις 15 ετών εν έτει 2002, έπαιρνε την πρώτη του νίκη ATP, δίχως φυσικά να μπορούσε να διανοηθεί ότι θα ακολουθούσαν άλλες...989 ενώ συνεχίζει ακόμα να είναι ένας εκ των κορυφαίων αθλητών στον κόσμο!

Ναι, σωστά φανταστήκατε ότι η πρώτη ATP νίκη ήρθε φυσικά στο χώμα και μάλιστα στην πατρίδα του, τη Μαγιόρκα που φιλοξενούσε εκείνη την περίοδο ATP τουρνουά στα τέλη Απριλίου.

Ο Παραγουανός, Ραμόν Ντελγάδο, έχει την τιμητική να είναι πρώτος τενίστας που ο θρυλικός Ράφα κέρδισε σε επίπεδο ATP όντας σε τόσο νεαρή ηλικία.

Ο Ναδάλ έχει πλέον ρεκόρ 990-200 (83,2%) στο τουρ και 85 τίτλους καριέρας έχοντας βάλει εδώ και χρόνια το όνομά του στη λίστα με τους πιθανούς GOAT του αθλήματος.

Για τους λάτρεις του εξοπλισμού στο τένις, ο 15χρονος τότε Ράφα χρησιμοποιούσε τη ρακέτα Pure Drive της Babolat πριν το γυρίσει στην αγαπημένη του Pure Aero της ίδιας εταιρείας το 2005!

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ