"Χρέος μας να στηρίξουμε τους ιστορικούς αγώνες"

"Χρέος μας να στηρίξουμε τους ιστορικούς αγώνες"

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/9) η συνέντευξη Τύπου για τους 29ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες που θα διεξαχθούν στη Μύκονο (7-8/10).

Οι 29οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (7-8/10) στη Μύκονο με τη συμμετοχή αθλητών από τα σωματεία του Αιγαίου.

Χτες στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ έγινε η συνέντευξη Τύπου, στην οποία έδωσαν το παρών ο γενικός γραμματέας Αιγαίου Γιάννης Γιαννέλης - Θεοδοσιάδης, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Στέλιος Μπρίγγος, η πρωταθλήτρια του επί κοντώ και αθλήτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, Νικόλ Κυριακοπούλου, η πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων Καλλιόπη Δακτυλίδη, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Δωδεκανήσου Δημήτρης Πάππας και ο οικοδεσπότης και γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής.

Στη διάρκεια της συνέντευξης έγινε αναφορά στην ιστορική σημασία της διοργάνωσης, αλλά και τον καθοριστικό ρόλο που είχε στην αναβάθμιση του αθλητισμού στο Αιγαίο, αλλά και των αθλητικών εγκαταστάσεων. Με αφορμή τη φετινή διεξαγωγή των αγώνων,  για πρώτη φορά στην Μύκονο, θα γίνουν σημαντικές ανακατασκευές στο στάδιο του νησιού, οι οποίες θα δώσουν επιπλέον ώθηση στον τοπικό αθλητισμό.

Αρχικά, ο Βασίλης Σεβαστής (Γενικός γραμματέας ΣΕΓΑΣ) είπε: "Είχα την χαρά και την ευτυχία να ζήσω τα τελευταία 30 χρόνια το θεσμό, από τότε που ξεκίνησε το 1986 να διεξάγεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Αιγαίου και τον ΣΕΓΑΣ. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι ο θεσμός συνέβαλε στην ανάπτυξη νέων σωματείων και αθλητών, αλλά παράλληλα συνέβαλε στη δημιουργία σταδίων και υποδομών. Συνολικά 15 στάδια έγιναν με αφορμή τους Αιγαιοπελαγίτικους. Έχουν πολλαπλασιαστεί τα σωματεία, οι αθλητές των νησιών στις εθνικές ομάδες και βελτιώθηκαν οι υποδομές.  Θέλω να τονίσω την καθοριστική συμβολή της  Γενικής γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής και την συμβολή τα τελευταία χρόνια του κ. Γιαννέλη. Στο πρόσωπο του έχουμε κερδίσει έναν φίλο. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Μυκόνου, που με την δική του οικονομική συμβολή θα αποκτήσουμε ένα ακόμη άρτιο στάδιο".

Η Νικόλ Κυριακοπούλου (πρωταθλήτρια επί κοντώ) δήλωσε: "Μου αρέσει που σας βλέπω τόσο ενθουσιασμένους, εύχομαι να υπάρξουν κι άλλες φορές στο μέλλον όπου θα διοργανώσετε τον συγκεκριμένο αγώνα. Βλέπω επίσης πως οι Αιγαιοπελαγίτικοι είναι ένα κίνητρο για να φτιαχτούν τα στάδια. Πρόκειται για έναν ιστορικό θεσμό, τον οποίο θα πρέπει και φέτος να τιμήσει με την παρουσία του ο κόσμος. Καλή επιτυχία στους διοργανωτές, αλλά και στους αθλητές".

Ο Γιάννης Γιαννέλης - Θεοδοσιάδης (Γενικός γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής) τόνισε: "Η Πολιτεία έχει χρέος να συντηρεί και προάγει αυτό το θεσμό και όσο είμαι στη θέση αυτή θα κάνω ότι μπορώ για να τον συντηρήσω. Ήμουν φίλαθλος από παλιά. Θυμάμαι τον Κεντέρη να τρέχει 400 μέτρα. Είναι ένας καταξιωμένος θεσμός, που δίνει τη δυνατότητα σε μικρά παιδιά νησιών να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους".

Ο Στέλιος Μπρίγγος (Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου) επεσήμανε: "Με τον ΣΕΓΑΣ έχουμε καταφέρει να συνεργαστούμε σε πληθώρα αθλητικών εκδηλώσεων και να πετύχουμε την ευαισθητοποίηση της νεολαίας. Χρέος μας να στηρίξουμε τους ιστορικούς αγώνες".

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Κουκάς (Δήμαρχος Μυκόνου) ανέφερε: "Είναι γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις στο νησί δεν ήταν αυτές που έπρεπε, την ώρα που εκατοντάδες παιδιά συμμετέχουν στον αθλητισμό. Ήταν κάτι που δεν μας άφηνε ασυγκίνητους, σταθερή μας αρχή είναι το τρίπτυχο παιδεία, αθλητισμός και πολιτισμός. Οταν αποφασίσαμε να κάνουμε τους Αιγαιοπελαγίτικους δεν είχα αντιληφθεί το μέγεθος των αγώνων, ωστόσο το πιστέψαμε. Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαθέσει για τις εγκαταστάσεις 450.000 ευρώ από δικούς μας πόρους. Επενδύουμε στον αθλητισμό και τη νέα γενιά. Δε θεωρούμε ότι κάνουμε λάθος, κάνουμε το σωστό. Οι Αιγαιοπελαγίτικοι είναι ένα εξαιρετικό γεγονός που θα φέρει κοντά παιδιά από όλα τα νησιά".

Η Καλλιόπη Δακτυλίδη (πρόεδρος ΕΑΣ Κυκλάδων) είπε: "Η διοργάνωση των αγώνων στη Μύκονο, ήταν κάτι που το ονειρευόμασταν και δεν τολμούσαμε να το ζητήσουμε. Τα μικρά παιδιά αποκαλούν τους αγώνες «μικρή ολυμπιάδα του Αιγαίου». Στη Μύκονο έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια, έχουμε μεγάλο αριθμό εθελοντών, οπότε οι αγώνες θα γίνουν και θα είναι πετυχημένοι. Μάλιστα αναμένεται και ρεκόρ στις συμμετοχές".

Ο Δημήτρης Πάππας (μέλος ΣΕΓΑΣ, αντιπρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων) τόνισε: "Έχω τρεις λόγους να είμαι χαρούμενος, που η Μύκονος θα φιλοξενήσει το συγκεκριμένο γεγονός. Αρχικά ως μέλος του ΣΕΓΑΣ, που δώσαμε την ευκαιρία στην Μύκονο, ως αντιπρόεδρος της ΕΑΣ, που πλέον αναβαθμίζουμε το στάδιο και τρίτον γιατί οι αθλητές μας θα μπορούν πλέον να γυμνάζονται σε καλύτερες συνθήκες. Η περιφέρεια και ο Δήμος πάντα μας βοηθούσαν σε αγώνες, επομένως έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε περήφανοι. Όταν το 2010 βρεθήκαμε με τον ΑΟ Μυκόνου πρώτη φορά στη διοργάνωση, νιώσαμε υπέροχα και από τότε ονειρευόμασταν να τους διοργανώσουμε στη Μύκονο".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Σου δίνουμε τον δολοφόνο, θυμάσαι ποιο ιστορικό πρόσωπο σκότωσε;

Σπλατεριές και μαχαιρώματα που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας.

Οι travel influencers που κάνουν τον πλανήτη να γυρίζει

Να 'ναι καλό κορίτσι και να της αρέσουν τα ταξίδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24