ΣΤΙΒΟΣ

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον Κυτέα και τις ρατσιστικές επιθέσεις στον Καραλή

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2019 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2019 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μαρτυρίες που σοκάρουν υπάρχουν στις ένορκες καταθέσεις που πήρε η δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ στην έρευνα της πάνω στην καταγγελία του Εμμανουήλ Καραλή για, επανειλημμένες, ρατσιστικές επιθέσεις του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Κυτέα εναντίον του. Το "μπαλάκι" περνάει τώρα στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ.

Το δρόμο της προς το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ αναμένεται να πάρει η εισήγηση της δικαστικής επιτροπής της ομοσπονδίας όσον αφορά την καταγγελία του Εμμανουήλ Καραλή εναντίον του Δημήτρη Κυτέα. Οι τέσσερις ένορκες καταθέσεις (μεταξύ των οποίων δύο αθλητριών και ενός αθλητή του στίβου), όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Sport24.gr, επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του Εμμανουήλ Καραλή για τις ρατσιστικές επιθέσεις εις βάρος του από τον Δημήτρη Κυτέα και σε ορισμένα σημεία σοκάρουν!

Θυμίζουμε πως ο πρωταθλητής μας στο άλμα επί κοντώ κατήγγειλε πως επανειλημμένως έχει γίνει δέκτης ρατσιστικών σχολίων του ομοσπονδιακού προπονητή για το χρώμα του δέρματός του και τα όσα ισχυρίζεται, επιβεβαιώνονται και από μαρτυρίες συναθλητών του.

Στις καταθέσεις αυτές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τονίζεται ότι ο Δημήτρης Κυτέας αποκαλεί πάντα με τον χαρακτηρισμό "ο μαύρος" τον Εμμανουήλ Καραλή, χωρίς ποτέ να λέει έστω τ' όνομά του, υπάρχουν άσχημοι χαρακτηρισμοί για τον πατέρα του και τη μητέρα του, ενώ γίνεται λόγος ακόμα για... βουντού, ώστε να κάνει κακό στους ανταγωνιστές του.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ακόμα πως ο προπονητής του Κώστα Φιλιππίδη έχει πει πως είναι προσβολή κάποιος να φωτογραφίζεται μαζί με τον Καραλή λόγω του χρώματός του και πως οι μαύροι από τη φύση τους είναι χαζοί! Και αυτά είναι μόνο ορισμένα απ' όσα φέρεται να έχει εκστομίσει ο Δημήτρης Κυτέας και οι μάρτυρες αναφέρουν στις καταθέσεις τους πως οι ίδιοι τον έχουν ακούσει να τα λέει.

Πλέον, αναμένεται η τελική εισήγηση προς το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, το οποίο θα πάρει και την απόφαση για το μέλλον του Δημήτρη Κυτέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ