ΣΤΙΒΟΣ

Στεφανίδη: "Είχα δύσπνοια λόγω άγχους πριν από αγώνες όταν ξέσπασε ο κορονοϊός"

Katerina Stefanidi, of Greece, competes in the women's pole vault final at the World Athletics Championships in Doha, Qatar, Sunday, Sept. 29, 2019. (AP Photo/Hassan Ammar)
Katerina Stefanidi, of Greece, competes in the women's pole vault final at the World Athletics Championships in Doha, Qatar, Sunday, Sept. 29, 2019. (AP Photo/Hassan Ammar) AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Ο Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε στις "Μουσικές Αγάπης" της 24 Media και παραδέχθηκε πως όταν ξεκίνησαν τα μέτρα για τον κορονοϊό πανικοβλήθηκε για λίγο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν έχει άλλη επιλογή από το να κάνει... υπομονή. Με τον κορονοϊό να κυριαρχεί, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης είναι και αυτή σε απομόνωση. Και μιλώντας στο μεγάλο φιλανθρωπικό μουσικό challenge The Unplagued Concertαπό την24MEDIA, παραδέχθηκε ότι στην αρχή τα πράγματα δεν ήταν εύκολα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, ενίσχυσε και αυτή με τον τρόπο της την κίνηση της 24MEDIA και αφού αποθέωσε τον αθλητή Σάκη Ρουβά, στην συνέχεια αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης δήλωσε:

Για την πρώτη της αντίδραση όταν ξέσπασε ο κορονοϊός: " Είχα πανικοβληθεί αρκετά στην αρχή. Προσωπικά είχα αγχωθεί όπως και μεγάλο ποσοστό ανθρώπων και με είχα αρκετές φορές δύσπνοια, όπως έχω πριν τους μεγάλους αγώνες.

Όταν φοβάσαι έναν εχθρό που ένα από τα συμπτώματα είναι η δύσπονια κατευθείαν λες "εχω κορονοϊό". Για να πω την αλήθεια, όταν σταμάτησα να διαβάζω τις στενάχωρες ιστορίες άρχισα να νιώσω καλύτερα

Για την αγωνία των αθλητών μέχρι να ανακοινωθεί η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και η μετάθεσή τους για το 2021: " Οι αθλητές είχαμε άγχος επειδή δεν είχαν αναβληθεί οι αγώνες. Εμείς που πήραμε μέτρα νωρίς είχαμε φτάσει στο σημείο να μην έχουμε μέρη να κάνουμε προπόνηση και την Ολυμπιακή επιτροπή να λέει ότι θα γίνουν αγώνες τον Ιούλιο και δεν κάναμε προπονήσεις. Αυτό το άγχος έφυγε όταν αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες".

Για το αν οι αθλητές θα επηρεαστούν από το γεγονός ότι θα πρέπει να περιμένουν έναν χρόνο για τους Ολυμπιακούς αγώνες τόνισε: " Θεωρώ ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Εγώ το 2021 θα είχα ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεν κάνουμε προπόνηση μόνο για έναν αγώνα. Το να έχω έναν ακόμα χρόνο προπόνηση δεν το βλέπω ως αρνητικό. Εγώ ας πούμε είχα έναν τραυματισμό τον Φεβρουάριο που ξεπέρασα πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Κατά κάποιο τρόπο όμως με βόλεψε η αναβολή των αγώνων.

Για το αν στεναχωρήθηκε για την αναβολή των αγώνων: " Παρόλο που ήμουν υπέρ της αναβολής επειδή θεωρούσα ότι είναι αδύνατο να γίνουν αγώνες υπό τέτοιες συνθήκες, στεναχωρήθηκα όταν αναβλήθηκαν οι αγώνες, αλλά βλέποντας τα πράγματα από ρεαλιστική πλευρά νομίζω ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή".

Δείτε το VIDEO με τις δηλώσεις της Κατερίνας Στεφανίδη, καθώς και όλα όσα έγιναν στις "Μουσικές Αγάπης: The Unplagued Concert":

* Στήριξε και εσύ το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις κοινωνικές δομές που πλήττονται από τον κορονοϊό. Μπες στο site mousikesagapis.gr και κάνε τη δωρεά σου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ