Παραμένει η τιμωρία της Ρωσίας

Η IAAF διατήρησε την ποινή αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών στίβου με την έκθεση ΜακΛάρεν και τη λειτουργία της RUSADA να αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Μετά τη WADA και η IAAF έριξε "άκυρο" στο αίτημα των Ρώσων για άρση του αποκλεισμού τους. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ναι μεν έκρινε τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει οι Ρώσοι, από την άλλη όμως επεσήμανε ότι υπάρχουν δύο βασικά προβλήματα.

Ποια είναι αυτά; Όσο περίεργο κι αν ακουστεί το πρώτο και βασικότερο είναι η έκθεση του ΜακΛάρεν.

Από την πρώτη στιγμή τόσο η WADA, όσο και η IAAF έχουν ζητήσει από τις Αρχές της Ρωσίας να αναγνωρίσουν τα όσα αναφέρει η έκθεση ΜακΛάρεν. Κάτι τέτοιο το αρνούνται πεισματικά οι Ρώσοι αφού θα πρόκειται ουσιαστικά για ομολογία τους περί συστηματικού ντόπινγκ.

Το δεύτερο αφορά την πλήρη επαναλειτουργία της RUSADA. Η Ρωσική υπηρεσία αντιντόπινγκ έχει χάσει την πιστοποίηση της και γίνονται προσπάθειες να βρεθεί λύση για το πρόβλημα. Μία από αυτές θα ήταν να περνούν από έλεγχο οι Ρώσοι αθλητές σε εργαστήρια που θα βρίσκονται εκτός Ρωσίας.

Μέχρι να συμβούν αυτά τα δύο όσοι Ρώσοι αθλητές θέλουν να αγωνιστούν σε μεγάλες διοργανώσεις θα μπορούν να το κάνουν ως ανεξάρτητοι αφού πρώτα έχουν περάσει από τουλάχιστον τρεις ελέγχους ντόπινγκ το τελευταίο εξάμηνο πριν την διοργάνωση.

Την ίδια ώρα πάντως η IAAF αναγνώρισε ότι η Ρωσία στηρίζει πλήρως το κίνημα για τον καθαρό αθλητισμό, αλλά και το γεγονός ότι πλέον γίνονται ικανοποιητικοί έλεγχοι στους Ρώσους αθλητές. Όπως και να έχει θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να δούμε αθλητές να αγωνίζονται με τη σημαία της Ρωσίας μέσα στο 2018.

Photo credits: (AP Photo/Ronald Zak, File)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Η Ρωσία δεν συμμορφώθηκε με τον διεθνή κώδικα αντιντόπινγκ της WADA

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24