ΣΤΙΒΟΣ

Ντόχα 2019: Έτοιμος για την υπέρβαση ο Τεντόγλου

ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2018 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2018 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην πρώτη του συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος ο Μίλτος Τεντόγλου θα παλέψει το βράδυ του Σαββάτου (28/9, 20.40) ανάμεσα σε όλα τα μεγάλα ονόματα του μήκους με στόχο να βρεθεί στα μετάλλια.

Στα 21 του χρόνια ο Μίλτος Τεντόγλου θα συμμετάσχει το βράδυ του Σαββάτου (28/9, 20.40) για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στη δεύτερη συμμετοχή του στη διοργάνωση.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης σε ανοιχτό και κλειστό στίβο στην πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ντόχα του Κατάρ κατάφερε να πετύχει 8,00 μ. στην τρίτη και τελευταία προσπάθεια κι έτσι να κλείσει θέση στον τελικό (20.40).

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι στα δύο πρώτα του άλματα δεν πήγε όσο μακριά θα ήθελε, αφού ξεκίνησε με 7,62 μ. και συνέχισε με 7,67 μ., επιδόσεις που δεν ήταν ικανές να του δώσουν πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Σε κάθε περίπτωση ο νεαρός κατάφερε να αντεπεξέλθει στο απόλυτο, έστω κι αν τελικά χρειάστηκε να κάνει και τα τρία του άλματα.

Φυσικά δεν πρόκειται για έναν εύκολο τελικό. Όπως φάνηκε από τον προκριματικό οι αθλητές, με εξαίρεση τον Ετσεβαρία (Κούβα) αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα με τον ελαστικό τάπητα, αλλά και με τις γενικότερες συνθήκες του αγώνα. Οπότε σίγουρα θα περιμένουμε έναν τελικό με μεγάλο ενδιαφέρον κι αν ο Μίλτος Τεντόγλου καταφέρει να βρει τα πατήματα του είναι δεδομένο ότι θα παλέψει για ένα μετάλλιο.

Σίγουρα ο Ετσεβαρία είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, όμως από εκεί και πέρα αναμένεται να έχουμε μία μεγάλη μάχη ανάμεσα σε πολλούς αθλητές και όποιοι βρεθούν σε καλύτερη ημέρα θα ανέβουν στο βάθρο.

Τα φετινά ρεκόρ των αθλητών που συμμετέχουν στον τελικό

Αθλητής Χώρα Καλύτερη επίδοση φέτος
Ετσεβαρία Κούβα 8,65 μ.
Σιρογιαμα Ιαπωνία 8,40 μ.
Χέντερσον ΗΠΑ 8,38 μ.
Μανιόνγκα Ν. Αφρική 8,37 μ.
Τεντόγλου Ελλάδα 8,32 μ.
Χασιόκα Ιαπωνία 8,32 μ.
Γκάιλ Τζαμάικα 8,32 μ.
ΜακΚάρτερ ΗΠΑ 8,25 μ.
Μόντλερ Σουηδία 8,22 μ.
Σαμααί Ν. Αφρική 8,21 μ.
Κάθερες Ισπανία 8,19 μ.
Βάνγκ Κίνα 8,18 μ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ