Λονδίνο 2017: Ξανά νικήτρια στο ύψος η Λασιτσκένε

Λονδίνο 2017: Ξανά νικήτρια στο ύψος η Λασιτσκένε

H Μαρία Λασιτσκένε ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ύψος των γυναικών αφού ήταν η μόνη που πέρασε τα 2.03 και πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

Είτε συμμετέχει ως Κούτσινα, είτε ως Λασιτσκένε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για την 24χρονη Ρωσίδα (σ.σ. αγωνίζεται ως ανεξάρτητη λόγω της τιμωρίας της IAAF στην Ομοσπονδία της Ρωσίας). Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015 διατήρησε το στέμμα της και στο Λονδίνο έχοντας ως μοναδική αντίπαλη την Γιούλια Λεβτσένκο.

Οι δυο τους ήταν εντυπωσιακές έχοντας ελάχιστα άκυρα άλματα κάτι που δημιούργησε μία μονομαχία που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Αμφότερες ξεκίνησαν τον αγώνα τους από το 1.84μ. και πέρασαν τόσο το συγκεκριμένο ύψος όσο και τα υπόλοιπα (1.88, 1.92, 1.95) μέχρι το 1.97 με την πρώτη. Η Λασιτσκένε έκανε το πρώτο άκυρο άλμα στο 1.99, ύψος που πέρασε με την πρώτη η Ουκρανή αντίπαλος της.

Αυτό οδήγησε τη Ρωσίδα στην απόφαση να αφήσει το συγκεκριμένο ύψος και να πάει στο 2.01 το οποίο και πέρασε με την πρώτη. Αντίθετα, η Λεβτσένκο χρειάστηκε και δεύτερη προσπάθεια για να το περάσει. Το επόμενο ύψος ήταν αυτό που έκρινε και το χρυσό μετάλλιο. Η Λασιτσκένε ξεπέρασε τα 2.03 με την πρώτη, η Ουκρανή δεν τα κατάφερε και έτσι περιορίστηκε στη δεύτερη θέση.

Η μόνη που μπόρεσε να ακολουθήσει μέχρι ένα ύψος τη μάχη τους ήταν η Καμίλα Λιτσβίνκο από την Πολωνία η οποία με 1.99 πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Photo credits: (AP Photo/Matt Dunham)

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Τι θα απογίνουν οι άνθρωποι της πρώτης χώρας που εξαφανίζεται

Η πρώτη χώρα -θύμα της κλιματικής αλλαγής- κάνει έκκληση για βοήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24