ΠΟΛΟ

Πόλο: Αυτοί είναι οι νέοι κανονισμοί που ψηφίστηκαν

LEN CHAMPIONS LEAGUE 2018 / FINAL-8 / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
LEN CHAMPIONS LEAGUE 2018 / FINAL-8 / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η FINA αποφάσισε να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο πόλο οι οποίοι έχουν ως στόχο να γίνει το άθλημα πιο γρήγορο. Το βίντεο ρέφερι μπαίνει και στην υδατοσφαίριση.

Στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού στίβου ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία οι νέοι κανονισμοί στο πόλο. Στις προθέσεις της FINA είναι να γίνει η υδατοσφαίριση πιο γρήγορη και πιο θελκτική ως θέαμα.

Εάν θα το επιτύχουν θα το δούμε στην πράξη. Ποιες αλλαγές ψηφίστηκαν;

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

1) Αλλάζει ο χρόνος επίθεσης της ομάδας μετά από ανανέωση της. Δηλαδή έπειτα από κόρνερ, σουτ που σταμάτησε σε μπλοκ, στο δοκάρι ή τον αντίπαλο τερματοφύλακα και μετά από ποινή οι ομάδες θα έχουν 20 δευτερόλεπτα στη διάθεσή τους για να επιτεθούν και όχι 30 που ίσχυε μέχρι τώρα.

2) Αυξάνεται το όριο της περιοχής από τα πέντε στα έξι μέτρα μέσα στην οποία ο διαιτητής μπορεί να υποδείξει πέναλτι. Κάθε μαρκάρισμα από πίσω όταν ένας παίκτης κολυμπά με ή κρατώντας τη μπάλα την ώρα που προσπαθεί να εκδηλώσει σουτ, τότε πρέπει να σφυρίζεται πέναλτι (Εκτός αν ο αμυντικός αγγίξει μόνο τη μπάλα).

3) Φάουλ έξω από τα 6μ. μπορεί να εκτελεστεί είτε απευθείας, είτε μετά από προσποίηση ή ντρίμπλα όπου η μπάλα ακουμπάει στο νερό.

4) Το φάουλ πρέπει να εκτελείται από την τοποθεσία της μπάλας (Εξαιρούνται τα φάουλ εντός των δύο μέτρων).

5) Ο παίκτης που αναλαμβάνει την εκτέλεση ενός κόρνερ δεν χρειάζεται πλέον να δώσει πάσα για να σουτάρει, μπορεί να το κάνει απευθείας ή να κολυμπήσει και να σουτάρει χωρίς να έχει αλλάξει πάσα!

6) Οι τερματοφύλακες θα μπορούν να περνούν τη νοητή γραμμή του κέντρου.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1) Κάθε ομάδα έχει πλέον δύο τάιμ άουτ στη διάθεσή της σε όλο τον αγώνα (μπορεί να τα πάρει και τα δύο στο ίδιο οκτάλεπτο) αντί για ένα σε κάθε περίοδο.

2) Το ημίχρονο θα διαρκεί τρία λεπτά αντί για πέντε.

3) Οι διαιτητές θα έχουν ενδοεπικοινωνία μεταξύ τους για να μη χρειάζεται να πηγαίνουν από τη μία πλευρά στην άλλη.

4) Το βίντεο ρέφερι μπαίνει και στο πόλο σε δύο περιπτώσεις. Η πρώτη αφορά το εάν η μπάλα πέρασε τη νοητή γραμμή του τέρματος και η δεύτερη σε περίπτωση βιαιοπραγίας που δεν έγινε άμεσα αντιληπτή από τους διαιτητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ