ΠΟΛΟ

Πέμπτη θέση για την Ελλάδα, 10-9 την Ιταλία

Πέμπτη θέση για την Ελλάδα, 10-9 την Ιταλία
EUROKINISSI

Η Εθνική Νέων Γυναικών πέτυχε μια σπουδαία νίκη σε έναν συγκλονιστικό αγώνα κόντρα στην Ιταλία με σκορ 10-9 και κατέκτησε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο.

Η Εθνική Νέων Γυναικών στο πόλο πέτυχε μια σπουδαία νίκη σε έναν συγκλονιστικό αγώνα κόντρα στην Ιταλία με σκορ 10-9 και κατέκτησε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Φουνσάλ της Πορτογαλίας. Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια, σημειώνοντας 5 γκολ.

Η αναμέτρηση ήταν για γερά νεύρα, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα και να διαδέχονται η μία την άλλη στο προβάδισμα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε ιδανικά και προηγήθηκε, ωστόσο οι Ιταλίδες κατάφεραν μέσα σε σύντομο διάστημα να περάσουν μπροστά. Στη δεύτερη περίοδο η Εθνική μας πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ χάρη σε γκολ της Κανετίδου, αλλά η Ιταλία απάντησε άμεσα με τη Ζανέττα, η οποία ισοφάρισε σε 4-4 λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Στην τρίτη περίοδο η Ιταλία πήρε το πάνω χέρι και προηγήθηκε με δύο τέρματα (8-6). Η ελληνική ομάδα, όμως, δεν επέτρεψε στις Ιταλίδες να ξεφύγουν στο σκορ και λίγο πριν από την ολοκλήρωση του οκταλέπτου η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη μείωσε στο γκολ (8-7), ευστοχώντας σε πέναλτι. Στην τελευταία περίοδο η Εθνική μας έδειξε χαρακτήρα και έφτασε στην ανατροπή. Το νικητήριο γκολ πέτυχε η Μυριοκεφαλιτάκη με πέναλτι 2:34 πριν από το φινάλε.

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 4-3, 1-3.

Ελλάδα (Στέφανος Λέανδρος): Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά 2, Ελληνιάδη, Δούλη 1, Γρηγοροπούλου, Κοντονή, Νίνου, Μυριοκεφαλιτάκη 5, Κανετίδου 1, Λούδη, Παπαναστασίου 1, Αντωνιάδη, Αρχοντάκη.

ΛΕΑΝΔΡΟΣ: "ΟΔΗΓΟΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Στέφανος Λέανδρος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η παρουσία της ομάδας σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί οδηγό για την επόμενη χρονιά.

"Τα συναισθήματα μας είναι ανάμεικτα, καθώς το επίτευγμα αυτό μετριάστηκε από την απώλεια μιας θέσης στην τετράδα. Θέλαμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η ομάδα βρέθηκε ένα βήμα πιο πίσω από το επιθυμητό. Έχουμε συνηθίσει να βρισκόμαστε στη ζώνη των μεταλλίων, αλλά οι ομάδες από τις οποίες ηττηθήκαμε ήταν οι καλύτερες της διοργάνωσης, όπως αποδείχθηκε.

Η παρουσία μας σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί έναν οδηγό για την επόμενη χρονιά. Τόσο για το τεχνικό επιτελείο, όσο και για τις παίκτριες. Χρειάζεται σκληρή δουλειά ώστε να παρουσιάσουμε ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό σύνολο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ