ΠΟΛΟ

Καμμένου: "Θέλουμε να διεκδικήσουμε τίτλους"

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πέντε χρόνια μακριά από τους τίτλους είναι πολλά για τη γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης της Βουλιαγμένης και η Αλεξία Καμμένου σε συνέντευξή της ξεκαθάρισε ότι στόχος του ΝΟΒ είναι η επιστροφή στα τρόπαια.

Πέντε χρόνια μακριά από τους τίτλους είναι πολλά για τη γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης της Βουλιαγμένης, την πολυνίκη του ελληνικού πρωταθλήματος, δύο φορές νικήτρια της Euroleague και κάτοχο ενός LEN Trophy και δύο ευρωπαϊκών σούπερ καπ. Μόνιμος πρωταγωνιστής σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο ΝΟΒ έφτασε πέρυσι στο... ναδίρ, μένοντας εκτός οκτάδας στη Euroleague και χάνοντας με 3-0 τη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, γεγονός που έφερε αντίδραση από την πλευρά του συλλόγου, που ενισχύθηκε σημαντικά το καλοκαίρι και μπαίνει με υψηλές βλέψεις στη νέα σεζόν.

«Δεν κρυβόμαστε, έχουμε πιο ψηλούς στόχους», τονίζει η προπονήτρια της Βουλιαγμένης, Αλεξία Καμμένου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος και ανοίγει ένας καινούριος» προσθέτει η εμβληματική τεχνικός του ΝΟΒ, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο «colpo grosso» του καλοκαιριού, την απόκτηση της Αμερικανίδας τερματοφύλακα, Άσλεϊ Τζόνσον, αλλά και της Ελληνο-Αμερικανίδας Στεφανίας Χαραλαμπίδη. Προαναγγέλλει μάλιστα, μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, την απόκτηση ακόμη μίας ξένης πολίστριας, με την οποία θα ολοκληρωθεί το ρόστερ για τη νέα χρονιά.

«Όλες οι ομάδες κάνουν τον κύκλο τους. Για τη Βουλιαγμένη έκλεισε ένας πολύ μεγάλος κύκλος, κάποιες πολύ σημαντικές παίκτριες έφυγαν, και άνοιξε ένας καινούριος με νεαρές παίκτριες, με φιλοδοξίες. Φέτος η ομάδα είναι πιο δυνατή. Δεν κρυβόμαστε, έχουμε πιο ψηλούς στόχους. Θέλουμε να διεκδικήσουμε από μία πολύ καλή ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός, το πρωτάθλημα και το κύπελλο και στην Ευρώπη να περάσουμε σε ένα από τα δύο final-4, ώστε να ξαναμπούμε στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου», υπογράμμισε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η Αλεξία Καμμένου.

Το κενό της Έλενας Κούβδου, που αποχώρησε από την ενεργό δράση, υπερκαλύφθηκε με την απόκτηση από τη Βουλιαγμένη της κορυφαίας τερματοφύλακα του κόσμου, Άσλεϊ Τζόνσον. Η Αμερικανίδα γκολκίπερ έχει αποδείξει ότι είναι ικανή να αλλάξει από μόνη της τις ισορροπίες, αν και η Καμμένου σπεύδει να τονίσει ότι δεν μπορεί μία παίκτρια μόνη της να φέρει τίτλους. «Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τα νεαρά κορίτσια να παίξουν δίπλα στη Τζόνσον. Είναι μεγάλη τερματοφύλακας, αλλά και μία παίκτρια με πολύ έντονη προσωπικότητα, κι αυτό μετράει πάρα πολύ. Σίγουρα μία τέτοια παίκτρια αλλάζει κάποια δεδομένα, δεν αλλάζει όμως μία ολόκληρη ομάδα. Δεν πρέπει να επαναπαυθούμε σε αυτό, να πάρουμε ό,τι μπορούμε από εκείνη, και σαν αθλήτρια και σαν προσωπικότητα, και να κάνουμε με την καθοδήγησή της ένα βήμα μπροστά, χωρίς να θεωρούμε ότι θα μας λύσει όλα τα προβλήματα και θα μας φέρει τους τίτλους από μόνη της», επισημαίνει η προπονήτρια του ΝΟΒ.

Πόσο δύσκολο ήταν να πειστεί η Τζόνσον να έρθει στην Ελλάδα και στο Λαιμό; «Θα μπορούσα να πω ότι η συμφωνία έγινε σχετικά εύκολα, γιατί υπήρχε μία επαφή και τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν σε μεγάλο βαθμό και δική της επιθυμία να έρθει και να παίξει μαζί μας, κι αυτό τιμά τη Βουλιαγμένη και γενικά την ελληνική υδατοσφαίριση. Ήρθε με μεγάλη χαρά και χωρίς μεγάλες δυσκολίες», εξηγεί η Καμμένου.

Ο ΝΟΒ δεν σταμάτησε στην Τζόνσον, καθώς ενίσχυσε την ομάδα του και σε άλλες θέσεις, αλλά παράλληλα η Αλεξία Καμμένου είναι αποφασισμένη να δώσει την ευκαιρία στις νεότερες πολίστριες να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο. «Φέτος έχουμε άλλη μία προσθήκη, τη Στεφανία Χαραλαμπίδη, μία παίκτρια εξαιρετική από τη δεξιά πλευρά, που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε και την άλλη ξένη μας, ενώ έχουμε πάρει και κάποια κορίτσια, την Έλενα Ελληνιάδη και την Αθηνά Γιαννοπούλου.

Είναι δύο κορίτσια που έρχονται από τη Γλυφάδα και προσβλέπω στο μέλλον να πλαισιώσουν τις εθνικές ομάδες και να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βουλιαγμένη. Οι νεαρές παίκτριες δουλεύουν πολύ σκληρά και είμαι πολύ χαρούμενη που έχω κάποια κορίτσια σε πρωινές προπονήσεις, παρότι πάνε ακόμη σχολείο. Πιστεύω λοιπόν ότι, με τις νεαρές αθλήτριες και τις προσθήκες που είπαμε, η ποιότητα της προπόνησης θα είναι πολύ καλύτερη, θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με μεγάλες αθλήτριες, αλλά να πάρουν κι εκείνες την ομάδα στις πλάτες τους, για να κάνουμε και πάλι τη Βουλιαγμένη όπως της αξίζει», τόνισε η έμπειρη τεχνικός.

Σε κάθε περίπτωση, η Καμμένου ξεκαθαρίζει ότι η Βουλιαγμένη, παρά την ενίσχυσή της, δεν μπορεί να θεωρηθεί φαβορί για το πρωτάθλημα. «Η προσθήκη κάποιων παικτριών δεν σημαίνει ότι γίνεσαι αυτόματα μεγάλη ομάδα. Εκείνο που μετράει είναι να υπάρξει καλή δουλειά στην προπόνηση, να υπάρξει χημεία μεταξύ μας, να δώσουμε έναν όσο γίνεται πιο σημαντικό ρόλο σε όλες τις καινούριες παίκτριες και να τις πλασιώσουμε με τις υπόλοιπες, ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε αυτά που θέλουμε. Δεν μπορείς, επειδή πήρες κάποιες παίκτριες, να λες ότι είσαι φαβορί. Η δυναμική της ομάδας είναι διαφορετική και είναι στο χέρι μας, με δουλειά και σωστή προετοιμασία, να "δέσουμε" γρήγορα και να φανούμε αντάξιες των προσδοκιών του σωματείου και της διοίκησης, που φέτος έκανε μία υπερπροσπάθεια να μας ενισχύσει όσο γίνεται περισσότερο», κατέληξε η προπονήτρια που οδήγησε δύο φορές το ΝΟΒ στην κορυφή της Ευρώπης.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ