ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Ισόπαλο το ντέρμπι, ΝΟΒ - Γλυφάδα 6-6

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΓΛΥΦΑΔΑ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΓΛΥΦΑΔΑ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δίχως νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Βουλιαγμένης με τη Γλυφάδα (6-6), για την 5η αγωνιστική της Α1 πόλο των ανδρών. Άνετες νίκες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Στο ντέρμπι που άνοιξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής για την Α1 πόλο των ανδρών ο ANO Γλυφάδας πήρε πολύτιμο βαθμό στο κολυμβητήριο του Λαιμού μετά το ισόπαλο 6-6 κόντρα στο ΝΟ Βουλιαγμένης.

Πρωταγωνιστής της νίκης της ήταν ο τερματοφύλακάς της Θωμάς Γαβαλάς που "κατέβασε ρολά" σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, απέκρουσε και πέναλτι, ενώ το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε ο Γιαννόπουλος.

Ο ΑΝΟΓ ξεκίνησε καλύτερα και με αποτελεσματικότητα στον παίκτη παραπάνω προηγήθηκε με 3-1. Όμως ο ΝΟΒ βρήκε απάντηση με γκολ των Μπούχα στην κόντρα και Γκιουβέτση στον παραπάνω, λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου. Η αντεπίθεση του ΝΟΒ συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο και με σερί 3-0 (Γκιουβέτσης, Καλογερόπουλος, Τίγκας) βρέθηκε μπροστά με 6-4.

Στην τρίτη περίοδο οι άμυνες ήταν πρωταγωνίστριες, με την ομάδα του Μάζη να χάνει κάποιες ευκαιρίες να μειώσει και τον Κουρούβανη να σταματά τους φιλοξενούμενους. Σε εκπληκτική κατάσταση, όμως, βρέθηκε ο Γαβαλάς στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς κράτησε όρθιο τον ΑΝΟ Γλυφάδας. Αρχικά ο Τρας μείωσε σε 6-5 στην αρχή της περιόδου και στη συνέχεια ο Γαβαλάς στάθηκε σωτήρας σε αρκετές περιπτώσεις, όπως το πέναλτι του Γκιουβέτση που θα κλείδωνε τη νίκη του ΝΟΒ, 2.25 πριν από τη νίκη. Ο γκολκίπερ της Γλυφάδας όμως, απέκρουσε το πέναλτι σε κόρνερ και στη συνέχεια σταμάτησε ξανά τον Γκιουβέτση.

Η Γλυφάδα είχε μείνει ζωντανή και κατάφερε να πάρει την ισοπαλία, χάρη σε μια λόμπα του Γιαννόπουλου στο τέλος της επίθεσης, 1.31 πριν από το τέλος. Στο τελευταίο λεπτό η Βουλιαγμένη είχε την ευκαιρία στον παραπάνω. Ο Γκιουβέτσης σημάδεψε το δοκάρι και ο Γαβαλάς έδιωσε σε κόρνερ το σουτ του Αφρουδάκη. Κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο και ο ΑΝΟΓ πήρε έναν πολύ σημαντικό βαθμό.

Επικράτησε εύκολα σε ακόμα ένα παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών ο Ολυμπιακός. Αυτή τη φορά οι ερυθρόλευκοι ήταν κατιγιστικοί και νίκησαν με 24-5 του ουραγού ΟΦΘ NEOTEX (που δεν έχει δει ακόμα το χρώμα της νίκης και δεν έχει ούτε βαθμό), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, στο κλειστό Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ".

Έτσι η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου παραμένει μόνη πρώτη και με το απόλυτο των νικών (6 στα 6, καθώς έχει και έναν αγώνα περισσότερο) και ετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό παιχνίδι του με τη γερμανική Σπαντάου την Τετάρτη.

Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στο κολυμβητήριο των Χανίων, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, ανάμεσα στον τοπικό ΝΟ Χανίων και τον Εθνικό Πειραιά, που έληξε ισόπαλο 8-8.

Οι Πειραιώτες πήραν ένα προβάδισμα δύο γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα, οι Χανιώτες ισορρόπησαν στη συνέχεια, μείωσαν, το πάλεψαν στα ίσα και ο Μάνθος Βουλγαράκης (4 γκολ συνολικά) ισοφάρισε στο τελικό 8-8, στο 1.15 πριν από τη λήξη του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό και μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα (τρεις ήττες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές) βαδίζει πλέον στον δρόμο των νικών και με φόρα από την προηγούμενη (4η) αγωνιστική έφτασε εύκολα και στη δεύτερη νίκη του, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, με 12-6 επί του ΝΟ Χίου Astra Airlines, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 3.12 πριν από το τέλος του β' οκταλέπτου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Νο 11 του ΝΟ Χίου Νίνο Βλάζεβιτς, γιατί μετά από απόφαση των διαιτητών και ενώ βρισκόταν στον πάγκο του, πέταξε ένα μπουκάλι νερό".

Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε τη σπουδαία νίκη στην έδρα του, στο κολυμβητήριο Γουδή, επί του Παλαιού Φαλήρου με 9-4, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και ανέβηκε ψηλά στη βαθμολογία, στην 5η θέση και στους 9 βαθμούς.

Η ομάδα του Γιάννη Κατρουτζανάκη στηρίχθηκε στην πολύ καλή της άμυνα και τον εξαιρετικό, στο συγκεκριμένο ματς, τερματοφύλακά της Κώστα Γαλανίδη (ΦΩΤΟ 2), είχε σωστές επιθετικές επιλογές σε κρίσιμα σημεία, πήρε από την αρχή ένα προβάδισμα και το αύξησε μέχρι το φινάλε.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 3.23 πριν από τη λήξη της γ' περιόδου, οι οπαδοί του Απόλλωνα Σμύρνης πέταξαν νερό στην πλάτη διαιτητή Γιώργου Σταυρίδη. Ο αγώνας διεκόπη προσωρινά και μετά από σύσκεψη στη γραμματεία, παρουσία των εφόρων των ομάδων και εκπροσώπων της αστυνομίας, αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο αγώνας και σε περίπτωση που ξαναγίνουν επεισόδια να διακοπεί το παιχνίδι σε βάρος του Απόλλωνα". Το ματς ξανάρχισε μετά από 5 λεπτά διακοπής και τελείωσε κανονικά.

Ο αγώνας καθυστέρησε να ξεκινήσει περίπου 20 λεπτά, επειδή δεν υπήρχαν σημαιάκια.

Με ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, ανάμεσα στον ΓΣ Περιστερίου και τον Υδραϊκό, στο κολυμβητήριο του Περιστερίου, που έληξε τελικά ισόπαλο με 10-10, έκλεισε η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, το Σάββατο (17/11) το βράδυ. Ήταν, μάλιστα η τρίτη ισοπαλία (σε έξι ματς) στη συγκεκριμένη αγωνιστική.

Ο Υδραϊκός έφτασε έτσι στους 11 βαθμούς και παραμένει στη 2η θέση της βαθμολογίας (αλλά 7 βαθμούς πίσω από τον πρώτo και αήττητο Ολυμπιακό), ενώ ο ΓΣΠ πήγε στους 4 και είναι 10ος.

Το ματς, που είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι, πήγαινε γκολ και με εναλλαγές μέχρι το φινάλε (η μία ομάδα προηγείτο, η άλλη ισοφάριζε και το αντίθετο). Ο Μπλάνης έδωσε προβάδισμα 10-9 στον Υδραϊκό, στο 1.34 πριν από τη λήξη, αλλά ο Σον Σπούνερ (4 γκολ συνολικά) ισοφάρισε στο τελικό 10-10 για την ομάδα του Περιστερίου, 29 δευτερόλετα πριν από το φινάλε του αγώνα.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 6-6

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-1, 0-0, 0-2.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Μάριος Κάσδαγλης): Κουρούβανης Δ., Μπάσιτς, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 2, Κουρούβανης Ν., Γούβης, Αφρουδάκης, Μπούχα 1, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 2, Σολανάκης, Ανδρεάδης, Χριστοφορίδης.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τρας 2, Περόπουλος, Κουτσιαλής, Μπραϊμης, Φωτόπουλος 1, Γιαννόπουλος 1, Αλβέρτης, Χατζηγούλας 1, Παπασηφάκης 1, Παπανικολάου, Παπούκας, Σαλτερής, Λεμπέσης, Χαλυβόπουλος Ιπ.,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΘ NEOTEX 24-5

Τα οκτάλεπτα: 9-0, 4-1, 7-2, 4-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Κάκαρης 2, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 4, Νικολαϊδης 2, Δερβίσης 1, Μουρίκης 3, Γούνας 5, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 2, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος Αρ. 1.

ΟΦΘ NEOTEX (Τέλης Κορίτσας): Φαρσάρης, Δανιήλ, Προσινικλής Π., Τερτιρόπουλος, Γιώρτσος, Παπαμανωλιουδάκης, Κίσσας, Αληχανίδης Β. 2, Δημητριάδης 3, Πισσίας, Μπιτσάκης, Αντιβαλίδης, Φοροτσίδης.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 8-8

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 3-2, 2-2, 1-0.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Παπαδόπουλος Τρ., Πετρόχειλος, Νάστραν 2, Χατζηκυριακάκης 1, Μπατάκης, Βουλγαράκης 4, Χαριτάκης, Μπαριωτάκης, Κατσουλάκης, Αγιωργούσης 1, Μαζοκοπάκης, Κουτρουλάκης, Αποστολάκης, Μαραγκουδάκης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Τζώρτζης 1, Θαλασσινός 1, Τεσάνοβιτς 1, Καλαϊτζής 2, Λιαπάκης, Παπαδόγκωνας, Καραβιώτης, Φώσκολος 2, Μπεριστιάνος 1, Βαλιανάτος, Σπηλιόπουλος, Πρωτοψάλτης, Ξυλούρης.

ΠΑΟΚ - ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines 12-6

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 4-1, 3-2.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Τζωρτζάτος, Σαρησάββας 1, Ζάτοβιτς 2, Κόχειλας Ν., Κουλούρης, Βοζίκης, Κεχαλάρης, Καρούντζος 4, Παυλίδης Χρ., Σολεϊμανιπάκ 1, Χαραλαμπόπουλος 2, Μουρατίδης 1, Μανθογιάννης, Τάτσης 1, Παπαδομανωλάκης.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines (Μάκης Μικέδης): Γρηγοριάδης, Μιμίδης Στ. 3, Καρακούρος 1, Τζελάτης, Παππάς, Μιμίδης Μ., Κανδιόγλου, Μόκκας, Σωτηριάνος, Γαβαλάς Σπ., Βλάζεβιτς 1, Ντούλος 1, Καρακούρος, Κόλλιας, Γδύσης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 9-4

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-2, 2-1, 2-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γαλανίδης, Ραμίρεζ 2, Μητρόπουλος, Σαρτζετάκης 2, Μοσκόφ 4, Παπαλουκάς, Παπαδόπουλος Γ., Μαυρωτάς Λ., Παπαγεωργίου 1, Δερμιτζάκης Δ., Μαυρωτάς Αρ., Αλαμάνος, Κουμής, Γιαννουρής, Ξανθόπουλος.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Τεό Λοράντος): Κατσαγούνος Δ., Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 2, Αλαφραγκής, Βιτέλλας, Τοράκης 1, Τσολακούδης, Ρομπόπουλος, Αλεξίου, Τρούλος 1, Μητράκης, Κατσαγούνος Γ.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΥΔΡΑΪΚΟΣ 10-10

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-2, 2-3, 3-3.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Δαλμάρας, Παπανικολάου, Γκγαρντιγιάν, Σπούνερ 4, Γερακούδης, Κουκουμάκης, Σκαρπέλης, Φαναριώτογλου 1, Αγκόρτσας 2, Κλήμος, Φωκάς 3, Τσαγκάρης, Τσαλίκης, Γιαννουλάτος, Αμπατζής.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Καζάζης 2, Μιτελούδης, Κοκκινάκης 2, Πρέκας 1, Καλαργυρός, Μπλάνης 2, Χονδροκούκης, Αργυρόπουλος Κ., Στελλάτος 1, Τσαχιλίδης 1, Ίρβινγκ 1, Μαντής, Ρουμάνης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΝΟ Βουλιαγμένης - ΑΝΟ Γλυφάδα 6-6

ΠΑΟΚ - ΝΟ Χίου 12-6

Ολυμπιακός - ΟΦΘ 24-5

ΝΟ Χανίων - Εθνικός 8-8

Απόλλων Σμύρνης - ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 9-4

ΓΣ Περιστερίου - Υδραϊκός 7-7

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ολυμπιακός 18

Υδραϊκός 11

Βουλιαγμένη 10

ΝΟ Χανίων 10

Απόλλων Σμύρνης 9

Γλυφάδα 7

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 6

ΠΑΟΚ 6

Εθνικός 5

ΓΣ Περιστερίου 4

Χίος 3

ΟΦΘ 0

* Ολυμπιακός και Υδραϊκός έχουν ένα ματς περισσότερο.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ – Απόλλων Σμύρνης

ΝΟ ΧίουAstra Lines –Ολυμπιακός

Υδραϊκός – ΠΑΟΚ

ΝΟ Χανίων – ΓΣ Περιστερίου

Εθνικός – ΑΝΟ Γλυφάδας

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – ΝΟ Βουλιαγμένης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ